Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει στην πολιτική σκηνή, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει στην πολιτική σκηνή, ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

Ο πρώτην πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί σε Οχάιο και Καλιφόρνια για να στηρίξει τους Δημοκρατικούς υποψήφιους

obama
Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει στη πολιτική σκηνή, όπως γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνοντας ότι, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ρίχνεται στη «μάχη» ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Ομπάμα σηκώνει τα... μανίκια για να στηρίξει το Δημοκρατικό Κόμμα, την ώρα που στους κόλπους των Ρεπουμπλικακών επικρατεί θόρυβος, μετά την αποκάλυψη εφημερίδας ότι εντός του Λευκού Οίκου υπάρχει ένας σαμποτέρ που στόχο έχει να «ρίξει» τον Τραμπ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των «New York Times»,μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα είχε εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή.

Τώρα όμως επιστρέφει δριμύτερος, βάζοντας πλώρη για δύο κρίσιμες αμερικανικές πολιτείες: την Καλιφόρνια και το Οχάιο.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ο Ομπάμα θα εμφανιστεί στο Orange County, μία παραδοσιακά συντηρητική περιοχή της Καλιφόρνια, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι κινδυνεύουν να χάσουν πολλές έδρες. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα στηρίξει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους που κατεβαίνουν στην Καλιφόρνια.

Την ερχόμενη Πέμπτη, ο Ομπάμα αναμένεται να βρεθεί στο Κλίβελαντ του Οχάιο, καλώντας τους Αμερικανούς υποψηφίους να στηρίξουν τον Richard Cordray, πρώην υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος στην κυβέρνησή του. Ο Cordray κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς διεκδικώντας τη θέση του κυβερνήτη του Οχάιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι,από το 2010, οι Ρεπουμπλικάνοι εκλέγουν τον δικό τους κυβερνήτη.

Κλείσιμο
Η επιστροφή του Ομπάμα στην πολιτική σκηνή έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο - ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου- προσφέροντας στους Δημοκρατικούς έναν από τους πιο δημοφιλείς αγωνιστές του κόμματος, όπως σχολιάζουν οι New York Times.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης