Βίντεο: Σε καραντίνα αεροσκάφος στο JFK - Το φαγητό αρρώστησε δεκάδες επιβάτες σε πτήση της Emirates

Βίντεο: Σε καραντίνα αεροσκάφος στο JFK - Το φαγητό αρρώστησε δεκάδες επιβάτες σε πτήση της Emirates

Η πτήση 203 απογειώθηκε από το Ντουμπάι με προορισμό τη Νέα Υόρκη, μεταφέροντας σχεδόν 500 άτομα - Αποχώρησαν το πλήρωμα και οι υπόλοιποι επιβάτες

jfk_main
Στο φαγητό οφείλεται, όπως όλα δείχνουν, η περιπέτεια για δεκάδες επιβάτες της πτήσης 203 της Emirates από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της υπηρεσίας Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι τουλάχιστον 100 επιβάτες που παρουσίασαν πυρετό και βήχα, ήταν στους σειρές των οικονομικών θέσεων και έκαναν χρήση ενός συγκεκριμένου μενού, το οποίο διατίθεται από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της πτήσης. Η πτήση 203 απογειώθηκε από το Ντουμπάι με 500 επιβάτες, εκ των οποίων περίπου 100 παρουσίασαν συμπτώματα, αλλά μόλις οι 10, όπως ανακοίνωσε και η εταιρεία, εκτιμήθηκαν σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Ακολουθεί βίντεο από την αναστάτωση που προκλήθηκε μέσα στο αεροσκάφος της Emirates: 

Άρρωστοι επιβάτες σε αεροσκάφος


Emirates A380 Quarantined in New York JFK with Many Sick Passengers ! Emergency

Κλείσιμο
Η λίστα με τα σοβαρότερα συμπτώματα αριθμούσε 19 άτομα, ωστόσο οι εννέα αρνήθηκαν να τους παρασχεθεί βοήθεια, ενώ οι υπόλοιποι 10 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, δήλωσε ο Ραούλ Κοντρέρας, εκπρόσωπος του γραφείου του δημάρχου της Νέας Υόρκης. Η πτήση 203 της Emirates, που προσγειώθηκε γύρω στις 9.00 τοπική ώρα [16:00 ώρα Ελλάδας], είχε τουλάχιστον 521 επιβάτες. «Όλοι οι άλλοι είναι καθαροί [καλά στην υγεία τους]», δήλωσε ο Κοντρέρας σε συνέντευξη.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις εξελίξεις.

Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας του CDC εργάστηκαν μαζί με άλλες υπηρεσίες για να αποτιμήσουν την κατάσταση της υγείας των επιβατών, παίρνοντας τη θερμοκρασία τους και κάνοντας διευθετήσεις για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία, ανέφερε στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Μπέντζαμιν Χέινς.

Σε όσους επιβάτες δεν ήταν άρρωστοι επιτράπηκε να συνεχίσουν με τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους, είπε. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) δεν ήταν σαφές πόσοι επιβάτες είχαν αποβιβαστεί από το αεροπλάνο. Η πτήση διήρκησε σχεδόν 14 ώρες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε την Τετάρτη το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, καθώς σε πτήση της Emirates από το Ντουμπάι, τουλάχιστον 100 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα μίας άγνωστης ασθένειας.

Η πτήση 203 της Emirates από το Ντουμπάι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και αμέσως περικυκλώθηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο έσπευσαν και πολλά ασθενοφόρφα. Αμέσως το αεροσκάφος τέθηκε σε καραντίνα και ξεκίνησε η επιχείρηση, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουλάχιστον 100 επιβάτες που ταξίδευαν από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη, παρουσίασαν πυρετό άνω των 37,7 βαθμών, καθώς και έντονο βήχα.

Στο σημείο έσπευσαν ειδικές μονάδες της υπηρεσίας Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι φορούν ειδικές μάσκες.




Οι αμερικανικές αρχές δεν επέτρεψαν στο ασροσκάφος να μεταβεί στο terminal που ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο. Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε εντολή να οδηγηθεί απευθείας στο πάρκινγκ αεροσκαφών που βρίσκεται στην περιοχή των επειγόντων, ώστε να απομονωθεί και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ανώνυμη πηγή των αμερικανικών αρχών δήλωσε ότι ενδεχομένως τα συμπτώματα να προέρχονται από το φαγητό, ενώ ελέγχεται η λίστα με τα γεύματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι επιβάτες που αρρώστησαν έφαγαν το ίδιο φαγητό, ή όχι.

Η Emirates Airlines εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίο επιβεβαιώνει ότι 10 άτομα της πτήσης από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη παρουσίασαν συμπτώματα αχθένειας, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες σύντομα θα τους δοθεί άδεια να αποβιβαστούν. Όπως σημειώνει η αεροπορική εταιρεία, οι αμερικανικές αρχές εξέτασαν τους αρρώστους, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση. Το αεροσκάφος θα παραμείνει για όση ώρα χρειαστεί σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση της Emirates: 

Οι επιβάτες και το πλήρωμα άρχισαν να αποβιβάζονται μόλις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των ασθενών. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν διακρίνεται η ουρά στη σκάλα αποβίβασης και ο έλεγχος που διεξάγουν οι αμερικανικές αρχές: 

jfk11
jfk12
jfk13
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης