Συναγερμός στο JFK: Σε καραντίνα αεροσκάφος της Emirates με δεκάδες ασθενείς

Συναγερμός στο JFK: Σε καραντίνα αεροσκάφος της Emirates με δεκάδες ασθενείς

Τουλάχιστον 100 άτομα παρουσίασαν πυρετό και έντονο βήχα - Στο σημείο κλιμάκια της υπηρεσίας Νοσημάτων των ΗΠΑ - Η Emirates επιβεβαίωσε με ανακοίνωση ότι τουλάχιστον 10 άτομα παρουσίασαν σοβαρά συμπτώματα

emirates_mesa
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε την Τετάρτη το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, καθώς σε πτήση της Emirates από το Ντουμπάι, τουλάχιστον 100 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα μίας άγνωστης ασθένειας.

Η πτήση 203 της Emirates από το Ντουμπάι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και αμέσως περικυκλώθηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο έσπευσαν και πολλά ασθενοφόρφα. Αμέσως το αεροσκάφος τέθηκε σε καραντίνα και ξεκίνησε η επιχείρηση, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουλάχιστον 100 επιβάτες που ταξίδευαν από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη, παρουσίασαν πυρετό άνω των 37,7 βαθμών, καθώς και έντονο βήχα.

Στο σημείο έσπευσαν ειδικές μονάδες της υπηρεσίας Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι φορούν ειδικές μάσκες.




Κλείσιμο
Οι αμερικανικές αρχές δεν επέτρεψαν στο ασροσκάφος να μεταβεί στο terminal που ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο. Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε εντολή να οδηγηθεί απευθείας στο πάρκινγκ αεροσκαφών που βρίσκεται στην περιοχή των επειγόντων, ώστε να απομονωθεί και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ανώνυμη πηγή των αμερικανικών αρχών δήλωσε ότι ενδεχομένως τα συμπτώματα να προέρχονται από το φαγητό, ενώ ελέγχεται η λίστα με τα γεύματα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι επιβάτες που αρρώστησαν έφαγαν το ίδιο φαγητό, ή όχι.

Η Emirates Airlines εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίο επιβεβαιώνει ότι 10 άτομα της πτήσης από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη παρουσίασαν συμπτώματα αχθένειας, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες σύντομα θα τους δοθεί άδεια να αποβιβαστούν. Όπως σημειώνει η αεροπορική εταιρεία, οι αμερικανικές αρχές εξέτασαν τους αρρώστους, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση. Το αεροσκάφος θα παραμείνει για όση ώρα χρειαστεί σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση της Emirates: 

Οι επιβάτες και το πλήρωμα άρχισαν να αποβιβάζονται μόλις ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των ασθενών. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν διακρίνεται η ουρά στη σκάλα αποβίβασης και ο έλεγχος που διεξάγουν οι αμερικανικές αρχές: 

jfk11
jfk12
jfk13


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης