Reuters για τον όλεθρο της Αττικής: «Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση»

Reuters για τον όλεθρο της Αττικής: «Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση»

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων κάνει αναφορά στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Νίκου Τόσκα - «Δεν είναι αρκετά για να απαλύνουν τον πόνο», τονίζει για τα μέτρα ανακούφισης της κυβέρνησης

4516251
Η τραγωδία στην ανατολική Αττική είναι μία από τις χειρότερες στη ζωντανή μνήμη της Ελλάδας και ήδη οι επιζήσαντες στράφηκαν εναντίον του  υπουργού Άμυνας της κυβεέρνησης, όταν επισκέφθηκε τον τόπο του μαρτυρίου στην Ανατολική Αττική την Πέμπτη, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

«Όμως, σήμερα, τρίτη ημέρα του πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι αντίπαλοί του πέρασαν στην αντεπίθεση. Η Νέα Δημοκρατία άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, αναφορικά με τον πύρινο εφιάλτη», συνεχίζει.

Το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έκανε λόγο στην συνέντευξη Τύπου για υποψία εμπρησμού πίσω από την φονική πυρκαγιά της Δευτέρας, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 87 νεκρούς.

«Η αριστερή κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρόνος για να γίνουν εκκενώσεις, καθώς η φωτιά εξαπλωνόταν με μεγάλη ταχύτητα. Όμως, η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση είναι ολοένα και αυξανόμενη, την ώρα που ο τραγικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και τα ερωτήματα για το πώς παγιδεύτηκαν οι άνθρωποι να είναι αμείλικτα», σημειώνει το Reuters.

«Ο Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την Τρίτη, οπότε και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα, ενώ ένα υπουργικό συμβούλιο έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Παρασκευής», συνεχίζει το δημοσίευμα.


reu
Κλείσιμο


«Δεν απαλύνεται ο πόνος με τα χρήματα»

Το πρακτορείο παραθέτει την κραυγή μίας οργισμένης κατοίκου του Ματιού, η οποία δήλωσε στις κάμερες: «Μας άφησαν μόνους να καούμε σαν τα ποντίκια. Κανείς δεν ήρθε εδώ να ζητήσει μία συγγνώμη, ναι δηλώσει παραίτηση, κανείς»,

Από την άλλη, ο Νίκος Τόσκας, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν την έκανε δεκτή

Το Reuters δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των οικογενειών που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα. «Όμως πολλοί είναι εκείνοι που νιώθουν ότι δεν αρκούν για να απαλύνουν τον πόνο τους και απαιτούν οι Αρχές να αναλάβουν την ευθύνη για αυτήν την καταστροφή», επισημαίνει το Reuters.

«Χτενίζουν» την περιοχή για αγνοούμενους

Τέλος, το δημοσίευμα κάνει αναφορά στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν να «χτενίζουν» σπιθαμή προς σπιθαμή την πληγείσα περιοχή, προκειμένου να βρουν αγνοούμενους, καθώς και τις διαδικασίες νεκροτομής και ταυτοποίησης που διεξάγονται από την ιατροδικαστική υπηρεσία και τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας και εξαπλώθηκε ταχύτατα στο Μάτι.

«Οι πυροσβέστες περιέγραψαν την ταχύτητα με την οποία οι άνεμοι άλλαζαν κατεύθυνση, με ορισμένους να τονίζουν ότι οι πυκνή βλάστηση από πεύκα και ο πανικός ήταν ένας θανάσιμος συνδυασμός που έκαναν τη μάχη ακόμη πιο δύσκολη», καταλήγει το δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης