Μεταναστευτικό: Το κρας τεστ της Ευρώπης

Μεταναστευτικό: Το κρας τεστ της Ευρώπης

Η Μέρκελ σε δεινή θέση καθώς η ιταλική πρόταση βάζει φρένο στην ταχύτατη εξεύρεση μιας ευρωπαικής λύσης για την πολιτική ασύλου - Για κυβερνητική κρίση στη Γερμανία κάνει λόγο ο Μακρόν

Mina
Το μεταναστευτικό εξελίσσεται σε κρας τεστ της Ευρώπης μετά την χθεσινή άκαρπη μίνι Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών .

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς η ιταλική πρόταση της βάζει φρένο στα σχέδιά της να καταλήξει το ταχύτερο δυνατό σε μία ευρωπαική συμφωνία έως τις 28 και 29 Ιουνίου,ημερομηνία που θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής για το μεταναστευτικό.

Για την γαλλική εφημερίδα «Liberation», η μεταναστευτική κρίση είναι πλέον πολιτική κρίση αφού υπάρχει ένα bras de fer μεταξύ της Ιταλίας και του γαλλογερμανικού άξονα.

Tην ίδια ώρα,ο Γερμανός επίτροπος,Χριστιανοδημοκράτης Γκίντερ Έτινγκερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» καλεί τον ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ «να δώσει περισσότερο χρόνο στην Μέρκελ προκειμένου να αποφευχθεί το χάος».

Για το προσφυγικό η Ευρώπη δεν μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία - και μπορεί να οδηγήσει εκτός κυβέρνησης την Γερμανίδα καγκελάριο, όπως σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις

Κλείσιμο
Ένα 24ωρο μετά τη μίνι Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, συνεδριάζουν σήμερα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε κι ένα από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος θα είναι και το προσφυγικό.

Αύριο το πρωί,η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει πυρετώδεις διαβουλεύσεις στην Καγκελαρία. Το πρωί θα υποδεχθεί τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ και το μεσημέρι τον πρόεδρο της Ευρωπαικού Συμβουλίου,Ντόναλντ Τουσκ

Οι συνομιλίες αυτές στόχο έχουν να προετοιμάσουν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε της 28ης και 29ης Ιουνίου για το προσφυγικό.

Το απόγευμα της Τρίτης, κορυφαία στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού-τους Χριστιανοδημοκράτες, τους Χριστιανοκοινωνιστές, και τους Σοσιαλδημοκράτες- θα συζητήσουν για το προσφυγικό, ένα από τα καυτά θέματα για τα οποία ερίζουν τα τρία κόμματα.

Την Πέμπτη, όπως κάθε φορά πριν από μία συνάντηση κορυφής με τους Ευρωπαίους ομολόγους της, η Μέρκελ θα ανέβει στο βήμα της Bundestag (ομοσπονδιακής βουλής) και θα κάνει δηλώσεις για την πολιτική ασύλου. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει λύσει τις όποιες διαφωνίες για το θέμα αυτό στο εσωτερικού του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα πάντως με το γερμανικό δίκτυο N-tv, η Γερμανίδα καγκελάριος βρίσκεται στριμωγμένη αφού η πρόταση της Ρώμης δεν πρόκειται να βρει σύμφωνους τους περισσότερους ηγέτες των υπόλοιπων ευρωπαικών κρατών-μελών.Την ίδια ώρα, την πιέζει ο χρόνος αφού ο Βαυαρός εταίρος της, Χορστ Ζεεχόφερ, της έχει δώσει διορία για την εξεύρεση μιας ευρωπαικής λύσης έως το τέλος Ιουνίου.

Ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και νυν υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερστ δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια:συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση των μελών του κόμματός τους όπως και των ομoσπονδιακών αστυνομικών αρχών . Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Βild»,η έκτακτη συνεδρίαση θα διεξαχθεί πιθανόν μέσα στην εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για κυβερνητική κρίση στη Γερμανία μετά την ολοκλήρωση της μίνι Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Για τον 40χρονο πρόεδρο, η προσφυγική κρίση έχει προκαλέσει σοβαρούς κυβερνητικούς τριγμούς στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης