Γαλλικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο πεδίο της μάχης στην Υεμένη, γράφει η Figaro

720_518897_a1d1b8674e-a7ed4d1ae43255ab

Οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονται μαζί με τις δυνάμεις των ΗΑΕ - Στη Σαναά μετέβη ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μάρτιν Γκρίφιθς 

Γαλλικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο πεδίο της μάχης στην Υεμένη μαζί με τις δυνάμεις των ΗΑΕ, γράφει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Figaro επικαλούμενη δύο στρατιωτικές πηγές.

Η εφημερίδα δεν αναφέρει περισσότερες πληροφορίες, ενώ το υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει, αλλά η συνήθης πολιτική του είναι να μην αναφέρεται στις επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων.

Μια γαλλική κοινοβουλευτική πηγή δήλωσε πρόσφατα στο Reuters ότι γαλλικές ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στην Υεμένη.

Δυνάμεις της συμμαχίας αραβικών κρατών εισήλθαν σήμερα στο αεροδρόμιο της πόλης Χοντάιντα της Υεμένης, στη σφοδρότερη μάχη της συμμαχίας κατά του υποστηριζόμενου από το Ιράν κινήματος των Χούτι.

Χθες το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το Παρίσι εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επιχείρηση αποναρκοθέτησης για να υπάρξει πρόσβαση στο λιμάνι της Χοντάιντα μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της συμμαχίας.

Το υπουργείο επισήμανε ότι η Γαλλία, σε αυτό το στάδιο, δεν πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Χοντάιντα και δεν μετέχει στην υπό τη Σαουδική Αραβία συμμαχία.

Η Γαλλία μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία υποστηρίζει την αραβική συμμαχία στον πόλεμο στην Υεμένη και εξοπλίζει τόσο την Σαουδική Αραβία όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα Σαναά, έφθασε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Υεμένη Μάρτιν Γκρίφιθς για επείγουσες συνομιλίες σχετικά με την Χοντάιντα με εκπροσώπους των Χούτι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mei

Χθες, Παρασκευή βράδυ, η βρετανίδα πρωθυπουργός αναμενόταν να συναντηθεί επίσης με την Αρλίν Φόστερ, ηγέτιδα του μικρού, βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP που στηρίζει την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο, αλλά όχι το σχέδιο Brexit της Μέι, γράφει το δημοσίευμα