Ισραηλινός υπ. Άμυνας: Ο Άσαντ πρέπει να διώξει τους Ιρανούς

isr_087

«Δεν σας εξυπηρετούν, το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν και η παρουσία τους προκαλεί μόνο ζημιές και προβλήματα», πρόσθεσε ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, κάλεσε σήμερα τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ «να διώξει τους Ιρανούς», την επομένη μιας πρωτοφανούς στρατιωτικής κλιμάκωσης ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν στη Συρία.

Ο Λίμπερμαν επισκέφθηκε σήμερα το τμήμα του Γκολάν που έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ. «Δράττομαι της ευκαιρίας για να απευθύνω αυτό το μήνυμα στον Άσαντ: διώξτε τους Ιρανούς, διώξτε τον Γκασέμ Σουλεϊμανί και την Κοντς», είπε, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Ο Γκασέμ Σουλεϊμανί διοικεί την ταξιαρχία Κοντς, υπεύθυνη για τις εξωτερικές επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού.

«Δεν σας εξυπηρετούν, το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν και η παρουσία τους προκαλεί μόνο ζημιές και προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε χθες το πρωί δεκάδες ιρανικούς, όπως υποστηρίζει, στρατιωτικούς στόχους στη Συρία, σε αντίποινα για την εκτόξευση, από ιρανικές δυνάμεις όπως λέει, περίπου είκοσι ρουκετών προς τις θέσεις του στο Γκολάν, από την άλλη πλευρά της οροθετικής γραμμής.

Έπειτα από δεκαετίες εχθρότητας εξ αποστάσεως και εβδομάδες αυξανόμενων εντάσεων γύρω από τη Συρία, είναι η πιο σοβαρή σύγκρουση των ισραηλινών συμφερόντων με τα ιρανικά συμφέροντα από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011.

«Δεν πιστεύω ότι έχει λήξει εντελώς», είπε ο Λίμπερμαν αναφερόμενος στην αντιπαράθεση, «παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και προηγούμαστε των γεγονότων με υπεύθυνο και αποφασιστικό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Διωξτε εσεις

τους Αμερικανους .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

click

Ο Ποντίφηκας, που είχε ομολογήσει κάποτε ότι δεν σκαμπάζει τίποτε από την σύγχρονη τεχνολογία, παρουσίασε την τελευταία ψηφιακή πλατφόρμα του Βατικανού, το «Παγκόσμιο Δίκτυο Προσευχής με τον Πάπα» στη διάρκεια του καθιερωμένου κυριακάτικου κηρύγματός του προς τους δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου