Νέο «χαστούκι» για τη Μέι: Η Βουλή των Λόρδων δίνει δικαίωμα στο Κοινοβούλιο να εμποδίσει το Brexit

may

Υπερψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο με 335 ψήφους υπέρ έναντι 244 κατά

Το σώμα της Βουλής των Λόρδων υπερψήφισε σήμερα μια τροπολογία στο νομοσχέδιο για το Brexit με την οποία αναγνωρίζει στο βρετανικό κοινοβούλιο την εξουσία να εμποδίσει τη βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία αποχώρησής της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 335 ψήφους υπέρ έναντι 244 κατά. Μετά τη συζήτησή του στη Βουλή των Λόρδων, η τροπολογία πρέπει να κατατεθεί εκ νέου ενώπιον των βουλευτών, εντός των επόμενων εβδομάδων, οι οποίοι την είχαν ψηφίσει τον Ιανουάριο και επομένως θα μπορούσαν να την καταργήσουν ή να την τροποποιήσουν.

Η συντηρητική κυβέρνηση της Τερέζας Μέι είχε κατά το παρελθόν διαβεβαιώσει ότι θα έδινε στο κοινοβούλιο την ευκαιρία να ψηφίσει επί της συμφωνίας του διαζυγίου. Όμως, στην περίπτωση απόρριψής της, η μοναδική επιλογή που θα της απομένει θα είναι η έξοδος χωρίς συμφωνία, μια προοπτική που προκαλεί ανησυχία στις βρετανικές επιχειρήσεις.

Η τροπολογία που υιοθετήθηκε σήμερα δίνει στους κοινοβουλευτικούς τη δυνατότητα «να προτείνουν τη διεξαγωγή νέων διαπραγματεύσεων», ήτοι να αποφασίσουν την παραμονή στην ΕΕ, εξήγησε ο Συντηρητικός Ντάγκλας Μάρτιν Χογκ, μέλος της Βουλής των Λόρδων.

Αυτή η ψήφος συνιστά άλλον έναν κόλαφο για τη βρετανική κυβέρνηση μετά την έναρξη των διαβουλεύσεων επί του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Λόρδων, που στην πλειοψηφία της τάσσεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, και αποτυπώνει τον διχασμό στο κυβερνών κόμμα για το θέμα του Brexit.

Πριν καν υιοθετηθεί, η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι μια τέτοια πρόταση θέτει τον κίνδυνο να «αποδυναμώσει τη θέση της Βρετανίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit», σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Τερέζας Μέι.

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου, τα μέλη της Βουλής των Λόρδων, που είναι μη αιρετά, υπερψήφισαν την πρόταση ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ να παραμείνει σε ισχύ στη βρετανική νομοθεσία και ενέκριναν μια τροπολογία που έθετε υπό αμφισβήτηση τα κυβερνητικά σχέδια το Λονδίνο να εγκαταλείψει την τελωνειακή ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Γερόλυκος

Για εσας εκεί στο Πρώτο Θέμα επειδή έχετε φαγωθεί κατά του Brexit! Το Brexit θα γίνει είτε το γουσταρετε έιτε όχι. Αν δεν γίνει, τόσο το χειρότερο για τη Δημοκρατία !

Αμα θε να φυγειες φυγε

άμα θες να μείνεις μείνε αλλά πλήρωσε και τις εισφορές σου στην ΕΕ

Τηλέμαχος

Πέσανε πολλά πακέτα στους "λόρδους" φαίνεται. Αλλά το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Τακης

Χα, χα τι UFO εισαι ρε μεγαλε...πακετα; χα χα.

KONSTANTINOS PAPPAS

σας παρακαλω, μην θιγετε τους λορδους. ειναι ευπρεπεις ανθρωποι που ενδιαφερονται για το καλο της χωρας και την ευημερια των πολιτων.

Ο παντογνωστης

ελληνας που έχει και γνώμη για πράγματα που δεν ξέρει ξαναχτυπά με την αγνοια του.

@Τηλέμαχος

Δεν έχεις ΙΔΕΑ πως δουλεύει η Μ. Βρετανία, έτσι δεν είναι; Βγες από το σκ*τοχώρι σου και καμμιά φορά ρε ταγάρι!

chris

Ξου ρε ψεκασμένε να χορέψεις με τις μπουτούδες στο Σύνταγμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parkland-survivor-ena

Και οι δύο νέοι υπέφεραν από μετατραυματικό σοκ, αφού πριν από ένα χρόνο περιπου, ένας νέος είχε εισβάλει με ημιαυτόματο στο σχολείο τους σκοτώνοντας δεκατέσσερις συμμαθητές τους τρεις εργαζόμενους