ΗΠΑ: Αυτόνομη η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ για την υπόθεση της Ρωσίας

ΗΠΑ: Αυτόνομη η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ για την υπόθεση της Ρωσίας

Σε καθιερωμένη ακρόαση για τον προϋπολογισμό, ο Σέσιονς δήλωσε στους βουλευτές ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης χρειάζεται να «είναι πειθαρχημένο και να παραμένει εντός των κλασικών διαδικασιών και κανόνων» πριν βιαστεί να προσλάβει περισσότερους ειδικούς εισαγγελείς

robert-mueller
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασής του να μην διορίσει δεύτερο ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τις ανησυχίες των Ρεπουμπλικάνων αναφορικά με το FBI, τονίζοντας ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές εκτυλίσσεται ήδη «αυτόνομα».

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε μια καθιερωμένη ακρόαση για τον προϋπολογισμό, ο Σέσιονς δήλωσε στους βουλευτές ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης χρειάζεται να «είναι πειθαρχημένο και να παραμένει εντός των κλασικών διαδικασιών και κανόνων» πριν βιαστεί να προσλάβει περισσότερους ειδικούς εισαγγελείς.

«Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να διορίσουμε απρόσεκτα ειδικούς εισαγγελείς», τόνισε, αφού ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια, Έβαν Τζέκινς εξέφρασε τις ενοχλήσεις του.

«Όπως μπορούμε να δούμε, πραγματικά μπορεί να δρα αυτόνομα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο του προέδρου Τραμπ εξαιτίας της απόφασής του να αυτοεξαιρεθεί από τις έρευνες σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις κατά την προεκλογική περίοδο.

Ενώπιων των μελών της Επιτροπής, υπερασπίστηκε επίσης το FBI, χαρακτηρίζοντας το διευθυντή του, τον Κρίστοφερ Ρέι «άνθρωπο με ακεραιότητα» και προειδοποίησε τους βουλευτές να μην «πετούν λάσπη απέναντι σε όλους» στην υπηρεσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης