ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί πάλι την Τουρκία με κυρώσεις για τους S-400

ΗΠΑ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί πάλι την Τουρκία με κυρώσεις για τους S-400

Τι αναφέρει ανακοίνωση του Γουές Μίτσελ που θα παρουσιαστεί στο Κογκρέσο – Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η αγορά των S-400 θα έχει επιπτώσεις στη συμμετοχή της Τουρξίας στο πρόγραμμα των F-35

s400
Προειδοποίηση για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας απηύθυνε εκ νέου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε περίπτωση που η Τουρκία αγοράσει τις αντιαεροπορικές συστοιχίες S-400.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του συμβούλου του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ, η οποία θα παρουσιασθεί στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου, τυχόν αγορά των S-400 ενδέχεται να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων, όπως προβλέπεται από σχετικό αμερικανικό νόμο.

«Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει καταλήξει στην αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει την επιβολή κυρώσεων με βάση το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA και θα έχει αρνητική επίδραση όσον αφορά την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35» επεσήμανε ο Μίτσελ.

Ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι δεν θα παραιτηθεί από την αγορά των S-400

Κλείσιμο
Πρόσφατα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που είχε δώσει από κοινού με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Άγκυρα ότι η Ρωσία αποφάσισε να επισπεύσει την πώληση των S-400 στην Τουρκία. Ο Ερντογάν στις 9 Απριλίου είχε δηλώσει στην Άγκυρα ότι η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από την αγορά των S-400.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης