Βίντεο: Η πύρινη λάβα του ηφαιστείου Kīlauea «κοχλάζει» και δίνει μαγικές εικόνες

volcano_main01

Το ηφαίστειο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο - Έχει δύο διαρκείς λίμνες λάβας που καταλήγουν στον ωκεανό και σβήνουν...

Ενα φαντασμαγορικό και άκρως εντυπωσιακό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας, μέσα από τη συχνότητα του ABC News,  από το διάσημο ηφαίστειο, Κιλαουέα (Kīlauea)
. Η ροή της λάβας καθηλώνει το βλέμμα και σε φέρνει αντιμέτωπο με ένα θαύμα της Φύσης.  Πρόκειται για μοναδικές εικόνες που φέρνουν τον θεατή πολύ κοντά σε αυτό που συμβαίνει στον κρατήρα.

Το Κιλαουέα (Kīlauea) είναι ένα από τα πέντε ασπιδωτά ηφαίστεια που στην πραγματικότητα αποτελούν το νησί της Χαβάης. Το όνομα Κιλαουέα σημαίνει «αυτός που διασκορπίζεται» ή «που γρήγορα εξαπλώνεται» στην γλώσσα της Χαβάης και αναφέρεται στα συχνά ξεσπάσματα λάβας.

Το Κιλαουέα είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον πλανήτη και μια πολύτιμη πηγή για τους ηφαιστειολόγους που είναι σε θέση να μελετήσουν από κοντά τις αποκλειστικά μη-βίαιες διαχυτικές εκρήξεις.

O φετινός Ιανουάριος είχε ανακηρυχθεί από τις τοπικές Αρχές της Χαβάης ως «Μήνας Ηφαιστειακής Επίγνωσης» στο νησί και είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στα ηφαίστεια σε οποιονδήποτε σε αυτό το διάστημα στο οποίο διεξάγονται διαφόρων ειδών εκδηλώσεις που έχουν κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα για την δράση των ηφαιστείων.

Το διάσημο ηφαίστειο είναι ένας «ζωντανός οργανισμός», με διαρκή δραστηριότητα στη Χαβάη, που επισκέπτονται κάθε χρόνο δεκάδες φωτογράφοι και κινηματογραφιστές για να το απαθανατίσουν.

«This is so satisfying to watch» (Είναι τόσο απολαυστικό να το παρακολουθεί κάποιος), «Wow! This is #beautiful and #powerful the incredible miracle of nature» (Όμορφο και δυνατό, αυτό το απίθανο θαύμα της Φύσης), είναι τα  πιο χαρακτηριστικά σχόλια χρηστών που παρακολούθησαν το βίντεο. 

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τις μαγικές εικόνες:

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

radiation

Αυτή είναι η εικασία περιφερειακών ερευνητών, για έναν εκ των γιατρών που περιέθαλψαν θύματα της έκρηξης στη στατιωτική βάση έξω από το Αρχάνγκελσκ - Εντοπίστηκαν ίχνη του ισότοπου Καίσιο-137 στον μυικό ιστό του

iran__simaia

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε αργά το Σάββατο ότι το «αυτοαποκαλούμενο Ίδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών (FDD) και ο διευθυντής του προστέθηκαν στον κατάλογο (των ατόμων και των οργανώσεων) εναντίον των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις» από το Ιράν