Το μυστηριώδες μήνυμα στο Facebook της κόρης του Ρώσου πράκτορα πριν τη δηλητηρίασή τους

Το μυστηριώδες μήνυμα στο Facebook της κόρης του Ρώσου πράκτορα πριν τη δηλητηρίασή τους

Η Γιούλια Σκρίπαλ είχε απαντήσει σε μία ανάρτηση φίλου της που ζητούσε να μπει φυλακή ο Πούτιν - Με κυρώσεις προειδοποιεί η Βρετανία τη Μόσχα

Ένα μήνυμα-μυστήριο στο Facebook της κόρης του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ, Γιούλια, ίσως να «κρύβει» ένα στοιχείο για τη «δηλητηρίασή» τους από άγνωστη ουσία. 

Η Γιούλια Σκρίπαλ, η οποία δίνει  μάχη για τη ζωή της μαζί με τον πατέρα της, λέγεται ότι είχε συμμετάσχει σε μία ανταλλαγή σχολιασμών σε μία ανάρτηση φίλου της που κατέκρινε τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ζητούσε την φυλάκισή του. Η Γιούλια είχε απαντήσει «Τέλεια» στη συγκεκριμένη ανάρτηση. 

Πληροφορίες λένε ότι το Κρεμλίνο φέρεται παρακολουθεί στενά τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ολόκληρης της οικογένειας Σκρίπαλ, μετά την εξορία του πράκτορα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2010. Αυτό  μπορεί να σημαίνει ότι αυτή η απλή λέξη που έγραψε ως απάντηση στο φίλο της η Γιούλια, ενδέχεται να την έχει «μαρκάρει» ως εχθρό του Ρώσου Προέδρου. 

Ειδικότερα, το μήνυμα του φίλου της Γιούλια ανέφερε: «Θέλω να χώσω στη φυλακή τον Πούτιν, επειδή θεωρώ ότι είναι ο χειρότερος πρόεδρος στον κόσμο. Έχει κλέψει τόσα πολλά χρήματα που θα μπορούσαν να ταϊσουν μία μικρή χώρα που πεινάει».

Ο Σκρίπαλ και η Γιούλια παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Βρετανίας. Την ίδια ώρα ο θάνατος της συζύγου του πράκτορα, Λουντμίλα από καρκίνο το 2012 και του γιου του, Αλεξάντερ πέρυσι στην Αγία Πετρούπολη έχουν τεθεί υπό διερεύνηση από την Μητροπολιτική Αστυνομία, σύμφωνα με τους Times.


Με κυρώσεις έχει προειδοποιήσει τη Μόσχα το Λονδίνο

Βρετανοί ερευνητές θα ενημερώσουν σήμερα μια υπουργική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων σχετικά με την μυστηριώδη υπόθεση με ενδεχόμενη δηλητηρίαση του ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του. Της επιτροπής θα προεδρεύσει η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ.

Η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας ηγείται πλέον της έρευνας και το ερευνητικό εργαστήριο του βρετανικού στρατού στο Πόρτον Ντάουν προσπαθεί να εντοπίσει ποια ήταν η ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην περίπτωση του Σκριπάλ και της κόρης του.

Η Βρετανία έχει προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι αν το Κρεμλίνο βρίσκεται πίσω από την υπόθεση τότε θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις.

Το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε πως δεν έχει «καμιά πληροφορία». Όμως οι αποκαλύψεις για ενδεχόμενη δηλητηρίαση επανέφεραν στη μνήμη την υπόθεση Λιτβινένκο, από το όνομα ενός πρώην πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) και επικριτή του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δηλητηριάσθηκε το 2006 στο Λονδίνο με πολώνιο-210, μια εξαιρετικά τοξική ραδιοενεργή ουσία.

Έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία οδήγησε στις ρωσικές αρχές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε «πιθανόν εγκρίνει» τον φόνο του πρώην κατασκόπου, μια κατηγορία που χαρακτηρίστηκε «αστεία» από τη Μόσχα.

Η νέα αυτή υπόθεση ξυπνά μνήμες από τον θάνατο του Αλεξάντρ Λιτβινένκο, την 1η Νοεμβρίου 2006, όταν είχε δηλητηριαστεί με πολώνιο και η οποία είχε προκαλέσει σοβαρή διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Μόσχα και το Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

NSpsGQ5y

Ο Βούτσιτς έλαβε την απόφαση για αποφυλάκιση διαδηλωτών μετά από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαθητές της Γ' Λυκείου, σχολείου του Βελιγραδίου, έξω από την αστυνομική διεύθυνση, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος συμμαθητής τους