Με σπρέι η επίθεση στον διπλό Ρώσο πράκτορα που χαροπαλεύει μαζί με την κόρη του;

Με σπρέι η επίθεση στον διπλό Ρώσο πράκτορα που χαροπαλεύει μαζί με την κόρη του;

Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η κατάρρευση του Σκρίπαλ αλλά και της κόρης του ήταν τόσο ταχεία - Όλοι περιμένουν τις απαντήσεις από τα τοξικολογικά τεστ

Με σπρέι η επίθεση στον διπλό Ρώσο πράκτορα που χαροπαλεύει μαζί με την κόρη του;
Απαντήσεις στην υπόθεση του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ που θυμίζει σε πολλά όσα συνέβησαν το 2006 με τον Αλεξάντερ Λιτβινένκο που δηλητηριάστηκε με πολώνιο 210 επιχειρεί να δώσει η βρετανική αστυνομία.

Το τελευταίο σενάριο που εξετάζουν είναι ο 66χρονος Ρώσος να ψεκάστηκε με την άγνωστη ουσία που τον έριξε αναίσθητο. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι η κατάρρευση του Σκρίπαλ αλλά και της κόρης του ήταν τόσο ταχεία. Το ίδιο σενάριο αναφέρει ότι η Γιούλια, η κόρη του Σκρίπαλ, ήταν «παράπλευρη απώλεια» όταν προσπάθησε να βοηθήσει τον πατέρα της με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με την άγνωστη ουσία.

Ένα δεύτερο σενάριο θέλει τον Σκρίπαλ να έχει πιει ένα ποτό στο οποίο κάποιοι είχαν ρίξει την άγνωστη ουσία όταν αυτός επισκέφθηκε παμπ μαζί με την Γιούλια.

Κλείσιμο
Στο κάδρο των ερευνών, σύμφωνα με τους Times, έχουν μπει τόσο ο θάνατος της γυναίκας του Σκρίπαλ από καρκίνο το 2012 όσο και του γιου του το 2017 στην Αγία Πετρούπολη.

Ο 66χρονος πρώην συνταγματάρχης των υπηρεσιών πληροφοριών του ρωσικού στρατού, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή, όταν κατέρρευσε σε παγκάκι έξω από εμπορικό κέντρο στο στο Σόλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας.  Ο Σκρίπαλ, ο οποίος προσφάτως είχε αποκαλύψει στην αστυνομία φόβους για τις ζωή του, βρέθηκε μαζί με την 33χρονη κόρη του, Γιούλια, η οποία επίσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την έρευνα έχει πλέον αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρσία με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να δηλώνει ότι θα υπάρξει ισχυρή απάντηση αν αποδειχθεί ότι το Κρεμλίνο έχει εμπλακεί στην υπόθεση Σκρίπαλ.

Όλοι πλέον αναμένουν τις απαντήσεις από τα στρατιωτικά εργαστήρια στο Πόρτον Ντάουν όπου έχουν μεταφερθεί τα τοξικολογικά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο 66χρονος Ρώσος διπλός πράκτορας και η κόρη του.

«Γνώριζε ότι θα έχει άσχημο τέλος» λένε οι φίλοι του
Ένας από τους συγγενείς του Σεργκέι Σκρίπαλ επιβεβαίωσε στην ρωσική υπηρεσία του BBC, ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την Γιούλια Σκρίπαλ.

Σε συνομιλία τους με το BBC φίλοι του Σκρίπαλ, που μίλησαν με δική τους παράκληση υπό καθεστώς ανωνυμίας, δηλώσαν ότι ο ίδιος ο Σκρίπαλ τους είχε πει «ότι γνώριζε πως από τις πρώτες μέρες μπορεί να έχει άσχημο τέλος και πως δεν θα τον αφήσουν σε ησυχία».

Παράλληλα οι συγγενείς του Σκρίπαλ μέχρι σήμερα πιστεύουν ότι ο Σεργκέι Σκρίπαλ δεν συνεργάστηκε ποτέ με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες αλλά η όλη υπόθεση ήταν στημένη.

Ο γιός του Σεργκέι Σκρίπαλ, σύμφωνα με δηλώσεις των συγγενών του, πέθανε πέρυσι από ηπατική ανεπάρκεια στην Αγία Πετρούπολη, όπου έμενε με την κοπέλα του.

Ο γείτονάς του Τζέιμς Πάττοκ δήλωσε ότι ο Ρώσος πράκτορας ήταν ένας άνθρωπός που έδειχνε ευχαριστημένος από την ζωή του

«Φαινόταν ευτυχισμένος. Όταν συναντιόμασταν χαιρετούσε ο ένας τον άλλον. Αυτό ήταν όλο. Όταν ήρθε να εγκατασταθεί έκανε μια γιορτή, μου άφησε πρόσκληση στο γραμματοκιβώτιο μου αλλά εγώ δεν πήγα», δήλωσε ο Πάττοκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης