Έρευνες διεξάγει η αστυνομία του Καναδά για τους θανάτους, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, του Μπάρι Σέρμαν, του ιδρυτή της καναδικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Apotex Inc, και της συζύγου του Χάνι.
Τα πτώματα ενός από τα πλουσιότερα ζευγάρια στη χώρα βρέθηκαν στην έπαυλή του την Παρασκευή.
Η αστυνομία ανέφερε πως ειδοποιήθηκε για τους θανάτους έπειτα από μια κλήση στο κέντρο άμεσης βοήθειας που έγινε από το σπίτι των Σέρμαν, σε μια ακριβή συνοικία στο βορειοανατολικό Τορόντο, το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας).
Δύο πτώματα, καλυμμένα με κουβέρτες, απομακρύνθηκαν από το οίκημα και μεταφέρθηκαν σε ένα φορτηγάκι χωρίς διακριτικά το απόγευμα της Παρασκευής.
Κλείσιμο
«Οι συνθήκες του θανάτου τους μοιάζουν ύποπτες και τις αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες», δήλωσε ο Ντέιβιντ Χόκπινσον, αξιωματικός της καναδικής αστυνομίας. Ερευνητές του τμήματος ανθρωποκτονιών είπαν σε δημοσιογράφους ότι δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις παραβίασης στην έπαυλη.
Οι γείτονες των Σέρμαν, συνεργάτες τους και ορισμένοι από τους ισχυρότερους πολιτικούς του Καναδά εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο του ζευγαριού.
«Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους φίλους τους και σε όποιον άγγιξε το όραμά τους και το πνεύμα τους», έγραψε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι είναι «σοκαρισμένος και συγκλονισμένος» για τον θάνατο του ζεύγους, τονίζοντας ότι είχε προσφέρει πολλά στην πόλη.
«Η αστυνομία του Τορόντο διεξάγει έρευνα και ελπίζω η έρευνα αυτή να μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε όλους εμάς που θρηνούμε αυτή την τρομερή απώλεια», πρόσθεσε ο Τόρι.
Οι Σέρμαν είχαν πρόσφατα ανακοινώσει ότι σκόπευαν να πουλήσουν την έπαυλή τους, για την οποία ζητούσαν σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (περίπου 4,6 εκατ. ευρώ). Τα πτώματα βρήκε ένας μεσίτης στο υπόγειο ενώ προετοιμαζόταν να υποδεχθεί επίδοξους αγοραστές, έγραψε η εφημερίδα Globe and Mail, επικαλούμενη έναν συγγενή.
Ο Σέρμαν, 75 ετών, είχε ιδρύσει την Apotex το 1974 και γνώρισε επιτυχία προωθώντας στην αγορά γενόσημα σκευάσματα χαμηλού κόστους και αποσπώντας μερίδιο αγοράς από καθιερωμένες εταιρείες. Αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας το 2012, αλλά παρέμεινε πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου.
Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει ότι η περιουσία του Σέρμαν ανερχόταν στα 3,2 δισεκ. δολάρια.
Η Apotex κατατάσσεται έβδομη στον κόσμο στην παραγωγή γενόσημων φαρμάκων, απασχολεί 11.000 εργαζόμενους και ο τζίρος της ξεπερνά τα 2 δισεκ. δολάρια Καναδά σε 45 χώρες και πλέον, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.
Το ζευγάρι ήταν γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς είχε δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και εβραϊκές οργανώσεις, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.
Η Γκλόουμπ εντ Μέιλ είχε γράψει τον Φεβρουάριο ότι η επίτροπος της καναδικής Βουλής που είναι αρμόδια για τα ειδικά συμφέροντα, η Κάρεν Σέπερντ, διεξήγαγε έρευνα σχετικά με μια καταγγελία που αφορούσε μια εκδήλωση της Apotec και του Σέρμαν προσωπικά για τη συγκέντρωση χρημάτων για πολιτικούς το 2015, στην οποία ήταν παρών ο πρωθυπουργός Τριντό
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!