Νότια Κορέα: Ο νέος πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να χτυπήσει και την Ουάσινγκτον

Νότια Κορέα: Ο νέος πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να χτυπήσει και την Ουάσινγκτον

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φωτογραφήθηκε με τον πύραυλο συνεχίζοντας τη μάχη της προπαγάνδας

Νότια Κορέα: Ο νέος πύραυλος του Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να χτυπήσει και την Ουάσινγκτον
Η Βόρεια Κορέα μπορεί να πλήξει ακόμα και την Ουάσινγκτον δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Όπως είπε ο Hwasong-15, τον οποίο δοκίμασε η Βόρεια Κορέα την Τετάρτη, είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) νέου τύπου, ο οποίος μπορεί να διανύσει πάνω από 13.000 χιλιόμετρα.

Την ίδια ώρα η Πιονγιάνγκ συνεχίζοντας τον «πόλεμο» της προπάγανδας έδωσε νέες φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν στις οποίες ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίζεται δίπλα στον πύραυλο προκειμένου να δείξει το μέγεθός και τις δυνατότητές του.

Κλείσιμο





Μετά την εκτόξευση του πυραύλου—κατά παράβαση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ—η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι δοκίμασε επιτυχώς τον πιο προηγμένο ICBM που έχει κατασκευαστεί στη χώρα μέχρι σήμερα και ότι πλέον όλη η ενδοχώρα των ΗΠΑ βρίσκεται εντός της εμβέλειας των όπλων της.

Η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας έκανε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επαναλάβει μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τον ηγέτη της απομονωμένης χώρας, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον οποίο αποκάλεσε ξανά «μικρό άνθρωπο-πύραυλο» και «αρρωστημένο φαντασμένο νεαρό». Παράλληλα, ο Τραμπ είπε πως θεωρεί αποτυχημένη την διπλωματική προσπάθεια του Πεκίνου με σκοπό να περιοριστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ, ενώ αντιθέτως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον έκρινε ότι η Κίνα κάνει μεγάλες προσπάθειες, αλλά μπορεί να κάνει περισσότερα, ιδίως να μειώσει τις προμήθειες πετρελαίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης