Ζιμπάμπουε: Μια νέα δημοκρατία προανήγγειλε ο διάδοχος του Μουγκάμπε

Ζιμπάμπουε: Μια νέα δημοκρατία προανήγγειλε ο διάδοχος του Μουγκάμπε

Επέστρεψε στην Ζιμπάμπουε μετά από δύο εβδομάδες εξορίας – Αναμένεται ότι θα ορκιστεί πρόεδρος της χώρας αύριο -Ερωτηματικό παραμένει το μέλλον του Μουγκάμπε

Ζιμπάμπουε: Μια νέα δημοκρατία προανήγγειλε ο διάδοχος του Μουγκάμπε
Έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της Ζιμπάμπουε είναι ο Έμερσον Μνανγκάγκουα, που αναμένεται να ορκιστεί αύριο πρόεδρος της χώρας. 

“Ο λαός μίλησε. Η φωνή του λαού είναι η φωνή του θεού. Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας και αναπτυσσόμενης δημοκρατίας”, δήλωσε μιλώντας στους οπαδούς του. Μετά από δύο εβδομάδες εξορίας στη Νότια Κορέα, ο Μνανγκάγκουα επέστρεψε χθες στη Ζιμπάμπουε, μετά την παραίτηση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε από την εξουσία. 

Ο Μνανγκάγκουα είχε καρατομηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της χώρας, γεγονός που φαίνεται ότι πυροδότησε την πολιτική κρίση και τη στρατιωτική επέμβαση που οδήγησε στην παραίτηση του 93χρονου Μουγκάμπε. 

Κλείσιμο
Γνωστός και ως “Κροκόδειλος” ο Μνανγκάγκουα έφθασε από το Γιοχάνεσμπουργκ στη στρατιωτική βάση του Χαράρε. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, από εκεί οδηγήθηκε απευθείας στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Zanu-PF, όπου τον περίμεναν και πολίτες για να ακούσουν την πρώτη του ομιλία μετά την επιστροφή του. 

Την ίδια ώρα, ερωτηματικό παραμένει τι θα συμβεί με τον Μουγκάμπε, που όπως φαίνεται, εξακολουθεί να απολαμβάνει το σεβασμό πολιτών. Αν και ορισμένοι αξιωματούχοι του Zanu-PF υποστηρίζουν ότι θα δοθεί η δυνατότητα τόσο στον ίδιο, όσο και στη σύζυγό του, Γκρέις, να παραμείνουν στη χώρα, μετά και τις εγγυήσεις που του έχουν δοθεί, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι θα προτιμήσει την εξορία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης