Ζιμπάμπουε: Την Παρασκευή ορκίζεται ο διάδοχος του Μουγκάμπε

Ζιμπάμπουε: Την Παρασκευή ορκίζεται ο διάδοχος του Μουγκάμπε

Επέστρεψε στη Ζιμπάμπουε ο “Κροκόδειλος” - Θα αναλάβει την εξουσία μέχρι το τέλος της θητείας του Μουγκάμπε, οπότε και θα προκηρυχθούν εκλογές

Ζιμπάμπουε: Την Παρασκευή ορκίζεται ο διάδοχος του Μουγκάμπε
Στη Ζιμπάμπουε επέστρεψε ο διάδοχος του Μουγκάμπε και πρώην αντιπρόεδρός του, Έμερσον Μνανγκάγκουα, και θα ορκιστεί την Τετάρτη, ανέφερε η κρατική τηλεόραση της χώρας, όπως μετέδωσε το BBC. 

Ο Μνανγκάγκουα είχε ταξιδέψει για τη Νότια Αφρική, εδώ και δύο εβδομάδες, μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του αντιπροέδρου. Η καθαίρεσή του σηματοδότησε τα γεγονότα που οδήγησαν στο στρατιωτικό πραξικόπημα και τον τερματισμό της θητείας του επί 37 χρόνια ηγέτη της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε. 

Η ανακοίνωση παραίτησης του 93χρονου προέδρου προήλθε από το γράμμα που διαβάστηκε στη Βουλή, που είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες καθαίρεσής του. Στην επιστολή, ο Μουγκάμπα υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε για να επιτρέψει μια ομαλή και ειρηνική μετάβαση εξουσίας κι ότι η απόφασή του ήταν εθελοντική. 

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Zanu-PF δήλωσε ότι ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος, θα αναλάβει την εξουσία μέχρι το τέλος της θητείας του Μουγκάμπε, οπότε και θα προκηρυχθούν εκλογές, κάτι που πρέπει να συμβεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018. 

Ο  Μνανγκάγκουα, γνωστός και ως “Κροκόδειλος”, είχε κυκλοφορήσει δήλωση με την οποία καλούσε τους πολίτες της Ζιμπάμπουε να ενωθούν για να ξαναχτίσουν τη χώρα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης