Τουρκία: Ιστορικό λάθος το κουρδικό δημοψήφισμα στο Ιράκ

Τουρκία: Ιστορικό λάθος το κουρδικό δημοψήφισμα στο Ιράκ

«Αν δεν ματαιωθεί, θα επιφέρει μεγάλο κόστος και συνέπειες», τόνισε ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεκίρ Μποζντάγκ

Την απόφαση του ιρακινού κοινοβουλίου, το οποίο έκρινε ως παράνομο το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ και απαγόρευσε τη διεξαγωγή του, χαιρέτισε η κυβέρνηση της Τουρκίας.

Η Άγκυρα χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος» τη διεξαγωή του συγκεκριμένου δημοψηφίσματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου και αφορά τις ημιαυτόνομες περιοχές που διαμένουν οι Κούρδοι στο Ιράκ.

Ο ηγέτης των Κούρδων της περιοχής Μαρσούντ Μπαρτζάνι, μίλησε στα ΜΜΕ και αναφέρθηκε στο «φυσικό δικαίωμα» των ομοεθνών του να αποκτήσουν το δικό τους αυτόνομο κράτος.

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Μπεκίρ Μποζντάγκ, από την πλευρά του, είπε ότι πρόκειται για «ιστορικό λάθος» και τόνισε ότι η Άγκυρα θα εφαρμόσει πολιτικές, προκειμένου να διαφυλαχτεί η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.

«Το δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ πρέπει να ματαιωθεί. Αν πραγματοποιηθεί, θα επιφέρει μεγάλο κόστος και συνέπειες», τόνισε ο Τούρκος πολιτικός.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0000spo21-1

Σκοπός είναι να ενεργοποιείται η ασφάλεια του αεροδρομίου και να μην ταξιδεύουν οι νεαρές κοπέλες παρά τη θέλησή τους προκειμένου να τα παντρέψουν ή να υποστούν ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων