Σάλος με τον... καουμπόι Τραμπ που έσπρωξε τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου

Σάλος με τον... καουμπόι Τραμπ που έσπρωξε τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου

Δεν με προσέβαλε η κίνηση Τράμπ λέει ο Μαυροβούνιος  - Η κίνηση του πλανητάρχη δείχνει πώς αντιμετωπίζει τους συμμάχους του και ποια είναι η άποψή του γι' αυτούς 

Σάλος με τον... καουμπόι Τραμπ που έσπρωξε τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου
Η πρώτη παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να άφησε την παραμικρή αμφιβολία στους ηγέτες των υπολοίπων χωρών μελών της Συμμαχίας για το ποιος κάνει κουμάντο ή καλύτερα για τις μεθόδους που είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να επιβάλλει τις απόψεις του.

Πρώτ' απ' όλα, ο κ. Τραμπ απαίτησε από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ να πληρώσουν για τις «υπηρεσίες» που προσφέρει η Συμμαχία αυξάνοντας τους αμυντικούς προϋπολογισμούς των χωρών τους. 
Κλείσιμο



Το καλύτερο όμως, ήρθε λίγο πριν την οικογενειακή φωτογραφία και έγινε viral video στα social media που προκάλεσε εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, σχόλια -μάλλον επικριτικά- για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Ενώ οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ περπατούσαν προς τον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει η καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία, ο κ. Τραμπ μετήλθε μιας μάλλον ασυνήθιστης μεθόδου για να βγει μπροστά.

Σαν να κάνει σπριντ, ενώ την ίδια ώρα χρησιμοποιούσε τακτική που θύμιζε σκρην που γίνεται σε αγώνα μπάσκετ, έσπρωξε μεγαλοπρεπώς τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου και βρέθηκε μπροστά-μπροστά, «πρώτη μούρη» που λέμε. Με το στιλ... καουμπόι ξάφνιασε, όπως φαίνεται στο βίντεο τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Ορμπάν που κρατήθηκε να μην λυθεί στα γέλια και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζεντιλόνι που έμεινε με ανοικτό το στόμα. 

Ο Ντούσκο Μάρκοβιτς, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου δηλαδή που δέχθηκε την σπρωξιά του Ντόναλντ Τραμπ, έμεινε ατάραχος και στωικά υπέμεινε το... μακρύ χέρι του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, δείχνοντας εμπράκτως ότι η μικρή χώρα του θα κάνει τα πάντα για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Κι όλα αυτά εντός του καινούριου στρατηγείου της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Δείτε το βίντεο:  





Και βέβαια οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Από την συγγραφέα του Χάρι Πότερ JK Rowling που σχολίασε πόσο... μικρός άντρας αποδείχθηκε ο Τραμπ με την κίνησή του, τουίτ που κέρδισε 152.000 ριτουίτς!



Μέχρι ρωσικά μέσα που σχολίασαν ότι... ο Τραμπ έδειξε ποια είναι η πραγματική θέση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ



Πάντως ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου είπε ότι η κίνηση του Τραμπ δεν ήταν προσβλητική, αποδεικνύοντας πόσο πολύ θέλει να γίνει η χώρα του μέλος του ΝΑΤΟ 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης