Γκάφα της «Sun»: Έγραψε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος... πέθανε

Γκάφα της «Sun»: Έγραψε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος... πέθανε

Fake news από την σκανδαλοθηρική εφημερίδα - Το άρθρο διαγράφηκε μετά από λίγα λεπτά - Στο ίδιο λάθος φαίνεται πως υπέπεσαν και γαλλικές εφημερίδες

Γκάφα της «Sun»: Έγραψε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος... πέθανε
Η εφημερίδα «The Sun» έκανε την γκάφα της ημέρας, καθώς δημοσίευσε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε.

Ο τίτλος του ...μακάβριου άρθρου, το οποίο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο έγραφε: «Ο Πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε στα 95 του, πώς πέθανε ο Δούκας του Εδιμβούργου κτλ κτλ». 

Κλείσιμο


Το άρθρο-γκάφα διαγράφηκε ωστόσο, μετά από μόλις λίγα λεπτά που ήταν ανεβασμένο, αν και εξακολούθησε να εμφανίζεται στην αναζήτηση του Google για ώρα.

Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι λόγω της πρωινής φημολογίας που ακολούθησε την πληροφορία για έκτακτη σύσκεψη στο Μπάκιγχαμ, η εφημερίδα Sun, προετοιμαζόταν για το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η... εκδημία του 95χρονου πρίγκιπα Φίλιππου και είχε ετοιμάσει ένα κομμάτι με τίτλο τον υποτιθέμενο θάνατο του συζύγου της βασίλισσας και λεζάντα που να τραβάει το κοινό με «χτυπήματα» για το πώς δήθεν έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος. 

Προφανώς πάνω στον πανικό κάποιος έδωσε εντολή να δημοσιευθεί το άρθρο που είχε προετοιμαστεί και είχε μείνει ανενεργό για να είναι έτοιμο -δια παν ενδεχόμενο- όταν θα γινόταν η φημολογούμενη ανακοίνωση. Ο πρίγκιπας Φίλιππος όμως ζει και την γκάφα που έκανε όποιος ενεργοποίησε το άρθρο -με σκοπό να βγάλει πρώτη η Sun την είδηση- την χρεώθηκε ολόκληρη η εφημερίδα. Η βαρβαρότητα της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας...




Εκτός όμως από τη βρετανική εφημερίδα, το ίδιο λάθος φαίνεται πως έκαναν και διάφορες γαλλικές εφημερίδες, που -προφανώς παρασυρόμενες από το αγγλικό σκανδαλοθηρικό φύλλο- δημοσίευσαν την ψευδή είδηση του θανάτου του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Θυμίζουμε πως ο πρίγκιπας Φίλιππος επέλεξε να αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντα του, δικαιολογώντας έτσι και το ασυνήθιστο γεγονός της συγκέντρωσης των εργαζομένων της βασιλικής οικογένειας χθες το βράδυ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης