Μεντβέντεφ: «Μία ίντσα» από τη σύγκρουση με τη Ρωσία η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Μεντβέντεφ: «Μία ίντσα» από τη σύγκρουση με τη Ρωσία η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε με σαφήνεια ότι η ενέργεια των ΗΠΑ παραβιάζει όλες τις διεθνείς συνθήκες, αλλά και τους ίδιους τους αμερικανικούς νόμους

 Μεντβέντεφ: «Μία ίντσα» από τη σύγκρουση με τη Ρωσία η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία
Ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα το θερμόμετρο στο Συριακό, καθώς η επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
στη συριακή αεροπορική βάση φαίνεται να άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» και να κατέστρεψε μήνες ολόκληρους σκληρής διαπραγμάτευσης για την ειρήνη. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Παρασκευή στα ρωσικά ΜΜΕ, ότι η επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία ήταν μία κίνηση που απέχει «μία ίντσα» από την πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός τόνισε με σαφήνεια ότι η ενέργεια των ΗΠΑ παραβιάζει όλες τις διεθνείς συνθήκες, αλλά και τους ίδιους τους αμερικανικούς νόμους.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ
, αν και προφασίζεται ότι πολεμά το Ισλαμικό Κράτος και την τρομοκρατία, στην πραγματικότητα μάχεται εναντίον της επίσημης και νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας.

Δήλωσε επίσης ότι «με την ενέργεια της αυτή η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ απέδειξε ότι εξαρτάται πλήρως από την γνώμη που έχει το κατεστημένο της Ουάσιγκτον, το οποίο ο ίδιος είχε επικρίνει με σφοδρότητα κατά την τελετή της ορκωμοσίας του».

Παράλληλα ο Μεντβέντεφ, εμφανίζεται δικαιωμένος για την εκτίμηση που είχε κάνει όταν εξελέγη πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ και συγκεκριμένα για το τι θα επακολουθούσε της εκλογής του. «Αμέσως μετά την εκλογή του είχα επισημάνει, ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα οι κατεστημένη μηχανισμοί εξουσίας του κατεστημένου, θα ‘ακυρώσουν’ τις προεκλογικές θέσεις του Τραμπ. Χρειάστηκαν μόνο δυόμιση μήνες».

Αναφερόμενος μάλιστα στις προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ γράφει: «Κανείς δεν υπερβάλλει ως προς την αξία των προεκλογικών υποσχέσεων. Ωστόσο υπάρχει ένα όριο ευπρέπειας το οποίο διαδέχεται η απόλυτη δυσπιστία. Αυτό είναι θλιβερό για τις σχέσεις μας που τελικά χάλασαν, αλλά που χαροποιεί τελικά τους τρομοκράτες».

Την ίδια στιγμή, η Μόσχα συγκάλεσε κατεπείγον συμβούλιο της ομάδας συζήτησης για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα στη Γενεύη, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις μετά την επίθεση των ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης