Βενεζουέλα: Κινήσεις για εκτόνωση της κρίσης από Μαδούρο και ανώτατο δικαστήριο
Το ανώτατο δικαστήριο θα αναθεωρήσει δύο αποφάσεις που έλαβε με τις οποίες ανέλαβε το ίδιο τα καθήκοντα του Κοινοβουλίου και ήρε την ασυλία των μελών του
Το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας θα αναθεωρήσει δύο αποφάσεις που έλαβε με τις οποίες ανέλαβε το ίδιο τα καθήκοντα του Κοινοβουλίου και ήρε την ασυλία των μελών του, μετά από συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των κορυφαίων θεσμών της χώρας.
Οι εκπρόσωποι των θεσμών, συναντήθηκαν στο πλαίσιο του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και αποφάσισαν «να ενθαρρύνουν το ανώτατο δικαστήριο να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του, προκειμένου να διατηρηθεί η θεσμική σταθερότητα και η ισορροπία των δυνάμεων», αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο της συμφωνίας.
Το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας συνεκλήθη επειγόντως από τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι πιστεύει «στον διάλογο και στην διευθέτηση των διαφωνιών μέσω του Συντάγματος» και ήταν αυτός που ανακοίνωσε πρώτος ότι υπάρχει συμφωνία κι ότι ξεπεράστηκε το πρόβλημα.
Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκαν στη Βενεζουέλα δεκάδες διαδηλώσεις.
Κλείσιμο
Εξοργισμένοι επικριτές του προέδρου της Βενεζουέλας, τον κατηγόρησαν ότι διοργανώνει ένα «πραξικόπημα» εναντίον του σώματος που συγκροτήθηκε νόμιμα έπειτα από τη διενέργεια εκλογών.
Την απόφαση του δικαστηρίου καταδίκασαν οι ΗΠΑ, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, χώρες της Λατινικής Αμερικής και ο ΟΗΕ.
Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν σημείωσε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι «ο διαχωρισμός των εξουσιών είναι απαραίτητος προκειμένου να λειτουργήσει η Δημοκρατία και το να κρατάμε ανοικτούς τους χώρους άσκησης της Δημοκρατίας είναι αναγκαίο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται».
Τέλος να σημειωθεί ότι η Κολομβία, το Περού και η Χιλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα στο Καράκας και το λουκέτο στην Εθνοσυνέλευση ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη