Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Ζιπέ στην Γαλλία: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος

Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Ζιπέ στην Γαλλία: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος

Ο συνυποψήφιος του Φιγιόν στις εσωκομματικές της Δεξιάς δηλώνει πως «είναι πολύ αργά» πια γι' αυτόν - Επιμένει και δεν παραιτείται, παρά την δίνη από το «PenelopeGate» ο Φρανσουά Φιγιόν 

Ξεκαθαρίζει τη θέση του ο Ζιπέ στην Γαλλία: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος
O Αλέν Ζιπέ ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ξεκαθαρίζοντας πως γι' αυτόν είναι πλέον πολύ αργά.

Ο Ζιπέ πάντως, δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τον Φρανσουά Φιγιόν λέγοντας πως το πείσμα του, οδήγησε σε «αδιέξοδο» στο κόμμα. «Ποτέ στο πλαίσιο της Πέμπτης Δημοκρατίας, η προεκλογική εκστρατεία δεν ήταν τόσο συγκεχυμένη», δήλωσε καταγγέλλοντας πως το «πείσμα» του Φρανσουά Φιγιόν «οδηγεί σε αδιέξοδο». «Και στο κόμμα μας, το χάος...», πρόσθεσε ο Ζιπέ.

Νωρίτερα, πηγή από το κόμμα της γαλλικής Δεξιάς ανέφερε πως ο Νικολά Σαρκοζί και ο Αλέν Ζιπέ συζήτησαν το Σάββατο «την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί», εν μέσω στελεχών του κόμματος που ζητούσαν αντικατάσταση του Φρανσουά Φιγιόν από τον Ζιπέ. Ο Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, ο επικεφαλής του κεντροδεξιού γαλλικού κόμματος UDI, συμμάχου των Ρεπουμπλικανών, προειδοποίησε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού "Europe 1" ότι η συνέχιση της στήριξης του Φιγιόν για την υποψηφιότητα της προεδρίας θα οδηγήσει σε «σίγουρη αποτυχία» και κάλεσε τον Αλέν Ζιπέ να παρέμβει.

Κλείσιμο
Ο Φιγιόν πάντως έχει στυλώσει τα πόδια. «Δεν είμαι αυτιστικός», είπε χτες ο προεδρικός υποψήφιος των Γάλλων συντηρητικών, παλεύοντας μία χαμένη όπως φαίνεται μάχη. Το σκάνδαλο "PenelopeGate" απειλεί να τον θέσει εκτός κούρσας για την διεκδίκηση του προεδρικού θώκου της Γαλλίας με τον ίδιο να δηλώνει χθες στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο "France 2" πως δεν αποσύρεται. 

«Η απάντηση είναι όχι. Δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνω... Δεν είμαι αυτιστικός. Θα ήθελα να αποδείξω στους πολιτικούς μου φίλους ότι το πρόγραμμά μου είναι το μοναδικό με το οποίο θα μπορούσε η χώρα να οδηγηθεί στην ανάπτυξη», επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας. 

Ο υποψήφιος της Δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές, που βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου, χάνει έδαφος στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο, ωστόσο ο συντηρητικός Αλέν Ζιπέ, ο οποίος έχασε από τον Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, θα κατάφερνε να εκλεγεί στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στην περίπτωση που τον αντικαθιστούσε, κατέδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή. Η αποδυνάμωση του Φιγιόν έχει προβληματίσει έντονα τους Γάλλους συντηρητικούς. 

Η πολιτική επιτροπή του κόμματος «Οι Ρεπουμπλικάνοι» θα συγκληθεί σήμερα το απόγευμα προκειμένου να συζητήσει σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν στις προεδρικές εκλογές. «Δεδομένου του πώς έχει εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση μόλις 7 εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές… η πολιτική επιτροπή, όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι του κόμματος στις προκριματικές εκλογές, θα συγκληθεί μία ημέρα νωρίτερα τη Δευτέρα 6η Μαρτίου» τονίζεται στη σχετικά ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης