Άγρια επίθεση Ερντογάν στο Βερολίνο: Η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες

Άγρια επίθεση Ερντογάν στο Βερολίνο: Η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες

«Ο δημοσιογράφος της Die Welt είναι Κούρδος αυτονομιστής και Γερμανός πράκτορας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος από την Κωνσταντινούπολη - «Παράλογες οι κατηγορίες», απαντά το Βερολίνο

Άγρια επίθεση Ερντογάν στο Βερολίνο: Η Γερμανία υποθάλπει τρομοκράτες
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε σήμερα εναντίον της Γερμανίας, κατηγορώντας τις γερμανικές αρχές ότι «παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες» κι υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt, που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα κι ο οποίος προφυλακίστηκε στην
Τουρκία, είναι Κούρδος αυτονομιστής και ταυτόχρονα «Γερμανός πράκτορας».

Οι γερμανικές αρχές πρέπει «να δικαστούν, καθώς βοηθούν και παρέχουν καταφύγιο σε τρομοκράτες» κατήγγειλε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε μια ομιλία που εκφώνησε στην Κωνσταντινούπολη, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την ακύρωση στη Γερμανία των συγκεντρώσεων υπέρ του, όπου επρόκειτο να παραστούν Τούρκοι υπουργοί.
«Δεν συνελήφθη επειδή ήταν ανταποκριτής της Die Welt»,  «...αλλά επειδή αυτό το άτομο κρυβόταν στην γερμανική πρεσβεία ως μέλος του PKK και ως ένας Γερμανός πράκτορας επί ένα μήνα. Όταν τους ζητήσαμε να μας τον παραδώσουν για να τον δικάσουμε, αυτοί αρνήθηκαν», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Κλείσιμο

Οξύτατη αντίδραση από το Βερολίνο: Παράλογες οι κατηγορίες του Ερντογάν

«Παράλογες» χαρακτήρισε το Βερολίνο τις κατηγορίες του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χαρακτήρισε Κούρδο αυτονομιστή και «Γερμανό πράκτορα» τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, που έχει τουρκική και γερμανική υπηκοότητα κι ο οποίος προφυλακίστηκε από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της «τρομοκρατικής» προπαγάνδας. «Αυτό είναι παράλογο», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε βραδινή του ανακοίνωση.


Νωρίτερα, λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας είχε ρίξει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Με αφορμή την ακύρωση μιας ομιλίας του υπουργού Δικαιοσύνης της Άγκυρας στην γερμανική πόλη Γκάγκενάου για λόγους ασφαλείας, η Τουρκία είχε διαμηνύσει ότι «αν θέλουν να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας οι Γερμανοί θα πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ επρόκειτο να μιλήσει σε οπαδούς του Ερντογάν, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για το δημοψήφισμα του Απριλίου.

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που όπως μεταδίδει το Reuters, δήλωσε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να ανεχτεί το γεγονός. Πάντως, το Βερολίνο επιχειρεί να διατηρήσει τους τόνους χαμηλούς, με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών να επισημαίνει νωρίτερα σήμερα, ότι η ένταση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης