Τραμπ: Οι ΗΠΑ να ενισχύσουν τα πυρηνικά μέχρι ο κόσμος να έρθει στα συγκαλά του

Τραμπ: Οι ΗΠΑ να ενισχύσουν τα πυρηνικά μέχρι ο κόσμος να έρθει στα συγκαλά του

Το σχόλιο αυτό του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται μόλις μια μέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους προμηθειών με κύριο θέμα τους αμυντικούς προϋπολογισμούς

Τραμπ: Οι ΗΠΑ να ενισχύσουν τα πυρηνικά μέχρι ο κόσμος να έρθει στα συγκαλά του
Να ενισχυθεί η πυρηνική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε μέσω twitter o νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι ΗΠΑ πρέπει να ενισχύσουν σημαντικά και να διευρύνουν τις πυρηνικές τους δυνατότητες μέχρι ο κόσμος να έλθει στα συγκαλά του όσον αφορά τα πυρηνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο twitter.
Κλείσιμο

Το σχόλιο αυτό του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται μόλις μια μέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους προμηθειών με κύριο θέμα τους αμυντικούς προϋπολογισμούς. 




Η ανάρτηση αυτή του Αμερικανού προέδρου έχει προκαλέσει σοκ στα διεθνή ΜΜΕ τα οποία κάνουν το δικό τους σχόλιο για τις νέες προκλητικές αυτές δηλώσει του Ντόναλντ Τραμπ.

«Κύμα φόβου για μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών έχει πυροδοτήσει ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω ενός Tweet που αντήχησε σε όλο τον κόσμο και στο οποίο καλεί τις ΗΠΑ να επεκτείνουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο» γράφει ο Independent.

Το BBC από την πλευρά του σχολιάζει πως οι ΗΠΑ διαθέτουν 7.100 πυρηνικά όπλα και πως οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει το στρατιωτικό πυρηνικό δυναμικό της. Η Ρωσία διαθέτει 7.300 πυρηνικά. 

Τo Reuters αναφέρει πως οι τρεις πυλώνες του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ -οι βαλλιστικοί πύραυλοι των υποβρυχίων, τα βομβαρδιστικά και οι χερσαίοι πύραυλοι -αναμένεται να φτάσουν στο τέλος της «ζωής τους» κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης