Ντουτέρτε: Μοιάζουμε με τον Τραμπ, γιατί βρίζουμε και οι δύο

Ντουτέρτε: Μοιάζουμε με τον Τραμπ, γιατί βρίζουμε και οι δύο

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αλλάζει γραμμή απέναντι στις ΗΠΑ και βρίσκει στο πρόσωπο του νεοεκλεγέντος προέδρου ένα σύμμαχο

Ντουτέρτε: Μοιάζουμε με τον Τραμπ, γιατί βρίζουμε και οι δύο
Μπορεί να καταφέρθηκε εναντίον των ΗΠΑ και του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με κάθε τρόπο, όμως, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων αλλάζει στάση απέναντι στην «μισητή» Αμερική και βλέπει στο πρόσωπο του νεοεκλεγέντος προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έναν αναπάντεχο σύμμαχο.

Ο αθυρόστομος και εκρηκτικός πρόεδρος, ο οποίος έχει αποφασίσει να δώσει τέλος στη διακίνηση ναρκωτικών με κάθε μέσο, συνεχάρη σε ομιλία του τον Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι οι δύο τους μοιράζονται κοινά στοιχεία.

Κλείσιμο
«Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο Τραμπ. Να ζήσει ο Τραμπ. Και οι δύο βρίζουμε για οποιοδήποτε λόγο. Μοιάζουμε
», είπε ο Ντουτέρτε με τους υποστηρικτές του να μη μπορούν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους για τους δύο ηγέτες.

«Δεν θέλω να καβγαδίζω πια, γιατί ο Τραμπ κέρδισε
», πρόσθεσε ο Φιλιππινέζος πρόεδρος.

Ακόμα, λοιπόν, και αν εκατοντάδες Αμερικανών πολιτών έχουν ξεχυθεί στους δρόμους διαδηλώνοντας για το εκλογικό αποτέλεσμα και αποκηρύσσοντας τον νέο πρόεδρο, ο ηγέτης των Φιλιππίνων δείχνει ικανοποιημένος με την εκλογή του Τραμπ. Προς το παρόν τουλάχιστον… 

Την ίδια στιγμή, ο Τέντι Λοκσίν ο νεότερος, ο οποίος πρόκειται να είναι ο πρεσβευτής των Φιλιππίνων στον ΟΗΕ, δήλωσε πως υπάρχουν κάποια κοινά σημεία ανάμεσα στον Ντουτέρτε και τον Τραμπ.

«Θυμάμαι τον Τραμπ εν μέσω των δηλώσεών του να λέει ότι δε θα ξαναμιλήσει “κατ’αυτό τον τρόπο αφού γίνω πρόεδρος”. Θυμάμαι κάποιον άλλον να λέει το ίδιο πράγμα», είπε ο Λοκσίν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης