Ξανάρχισε τα «γαλλικά» ο Ντουτέρτε λίγες μέρες αφότου ορκίστηκε να μην ξαναβρίσει!

Ξανάρχισε τα «γαλλικά» ο Ντουτέρτε λίγες μέρες αφότου ορκίστηκε να μην ξαναβρίσει!

Εξοργίστηκε με την απόφαση των Αμερικανών να μην του πουλήσουν όπλα και πάτησε τον όρκο του!

Ξανάρχισε τα «γαλλικά» ο Ντουτέρτε λίγες μέρες αφότου ορκίστηκε να μην ξαναβρίσει!
Μόλις λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε στον φιλιππινέζικο λαό την απόφασή του να σταματήσει επιτέλους να χρησιμοποιεί τις αισχρολογίες που αποτελούν σήμα κατατεθέν του (και μάλιστα ως υπόσχεση στον.... Θεό) ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας «πάτησε» πανηγυρικά τον όρκο του με νέα επίθεση που εξαπέλυσε την Τετάρτη κατά των Αμερικάνων.

Εξοργισμένος από την απόφαση των ΗΠΑ να βάλουν «πάγο» στην προγραμματισμένη πώληση 26.000 όπλων στην χώρα του, λόγω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει ο αιματηρός «πόλεμος» του κατά των ναρκωτικών, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε αποκάλεσε σήμερα τους υπεύθυνους πίσω από αυτήν την απόφαση «ηλίθιους» και «πιθήκους».

Κλείσιμο
Η απόφαση να ματαιωθεί η πώληση των όπλων, λόγω της έντονης ανησυχίας για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών των Φιλιππινών από εκπροσώπους της αμερικανικής Γερουσίας, έβγαλε κυριολεκτικά εκτός εαυτού τον Ντουτέρτε, ο οποίος απείλησε να στραφεί στη Ρωσία και την Κίνα ώστε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα «πυρομαχικά» για τον πόλεμό του.

«Δείτε αυτούς τους πιθήκους. Θέλαμε να αγοράσουμε 26.000 όπλα από αυτούς αλλά τώρα δεν θέλουν να μας τα πουλήσουν. Να πάρει ο διάολος, έχουμε αρκετά δικά μας όπλα εδώ, καλό είναι να το ξέρουν οι ηλίθιοι οι Αμερικανοί», δήλωσε σήμερα  σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος των Φιλιππινών στις σημερινές του δηλώσεις, ο λόγος που είναι τόσο αγενής με τους Αμερικανούς είναι επειδή εκείνοι πρώτοι του φέρθηκαν με αγένεια. «Η Ρωσία μας έχει απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας. Το ίδιο και η Κίνα. Η Κίνα ειδικά μας είπε ότι θα μας πουλήσει ό,τι θέλουμε, μέχρι και φυλλάδιο μας έστειλε για να διαλέξουμε», ανέφερε ο πολιτικός, που μπόρεσε να συγκρατήσει το... μεγάλο στόμα του μόλις για πέντε μέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης