Malaysia Airlines MH370: Ερευνητές αμφισβητούν πως φωτιά προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους

Malaysia Airlines MH370: Ερευνητές αμφισβητούν πως φωτιά προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους

Tουλάχιστον δυο από τα πέντε συντρίμμια που βρέθηκαν, τα οποία δείχνουν καμμένα, τόσο στην όψη όσο και στην οσμή που αναδύουν, δεν έχουν τελικά εκτεθεί σε φωτιά ή υπερβολική ζέστη

Malaysia Airlines MH370: Ερευνητές αμφισβητούν πως φωτιά προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους
Ερευνητές μελετούν τα «καμμένα» συντρίμμια που ξεβράστηκαν στη Μαδαγασκάρη πρόσφατα, τα οποία φαίνεται πως ανήκουν στην πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines, που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου του 2014, εκτελώντας την πτήση Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο. 


Κλείσιμο

Οι ερευνητές αρχικά τόνισαν πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη απόδειξη για τη σύνδεση τους με το μοιραίο αεροσκάφος. Κατά την προκαταρκτική τους έρευνα, αποκάλυψαν, ωστόσο, πως τουλάχιστον δυο από τα πέντε συντρίμμια που βρέθηκαν, τα οποία δείχνουν καμμένα, τόσο στην όψη όσο και στην οσμή που αναδύουν, δεν έχουν εκτεθεί σε φωτιά ή υπερβολική ζέστη.



Όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές: «Πιστεύεται πως η οσμή του καμμένου γενικώς αναδύεται μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έκθεσης ενός αντικειμένου στις καιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου της επαφής με θαλασσινό νερό, όπως συνέβη στα τμήματα του αγνοούμενου αεροπλάνου».



Οι υπεύθυνοι του αυστραλιανού Γραφείου Ασφαλών Μεταφορών, οι οποίοι μελέτησαν τα τμήματα του αεροσκάφους, ξεκαθάρισαν πως τα σημάδια καψίματος στα συντρίμμια προέρχεται από το υλικό της ρητίνης, που υπήρχε στην επιφάνεια των τμημάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης