Δείτε σε μια εικόνα το πογκρόμ του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα

Δείτε σε μια εικόνα το πογκρόμ του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα

Την ώρα που ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας προειδοποιεί ότι ο αριθμός των συλληφθέντων και των ατόμων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αναμένεται να αυξηθεί

Δείτε σε μια εικόνα το πογκρόμ του Ερντογάν μετά το πραξικόπημα
Το πογκρόμ του Ερντογάν με τις χιλιάδες συλλήψεις και καρατομήσεις αξιωματούχων και υπαλλήλων του κράτους μετά το πραξικόπημα παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα της διαδικτυακής, στατιστικής υπηρεσίας Statista, ένα γράφημα για την εκκαθάριση-μαμούθ στην γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με το γράφημα, μετά το πραξικόπημα και με εντολή του Τούρκου προέδρου, ανακλήθηκαν οι άδειες διδασκαλίας 21.000 δασκάλων, ενώ 15.200 αξιωματούχοι από τον χώρο της εκπαίδευσης έχασαν τις δουλειές τους.

Την ίδια ώρα, 8.000 αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, 7.500 στρατιώτες τέθηκαν υπό κράτηση (ανάμεσά τους και 85 στρατηγοί και υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού). Παράλληλα, 3.000 δικαστικοί υπάλληλοι -ανάμεσα στους οποίους και 1.481 δικαστές- τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ 1.577 πανεπιστημιακοί αναγκάστηκαν να παραιτηθούν. 
Κλείσιμο

Αλλά και 1.500 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας απομακρύνθηκαν, όπως επίσης και 492 κληρικοί και θρησκευτικοί δάσκαλοι.   

Όλα αυτά την ώρα που ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας προειδοποιεί ότι ο αριθμός των συλληφθέντων και των ατόμων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αναμένεται να αυξηθεί και να ξεπεράσει τις 60.000 έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που βάφτηκε στο αίμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 250 άτομα σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν οι πραξικοπηματίες βγήκαν στους δρόμους με τα άρματα μάχης και τα όπλα στα χέρια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης