Ομπάμα: Δεν υπήρξε εντολή από το εξωτερικό για το μακελειό στο Ορλάντο

Ομπάμα: Δεν υπήρξε εντολή από το εξωτερικό για το μακελειό στο Ορλάντο

Για «επίθεση ενάντια σε όλους τους Αμερικανούς», μίλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ομπάμα: Δεν υπήρξε εντολή από το εξωτερικό για το μακελειό στο Ορλάντο
Την ώρα που τα θύματα του μακελειού στο γκέι κλαμπ Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί στο σύνολό τους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε νεότερες δηλώσεις του έκανε λόγο για «επίθεση ενάντια σε όλους τους Αμερικανούς
».

Κλείσιμο
Ο Ομπάμα τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως υπήρξε εντολή από το εξωτερικό, εννοώντας από τη Συρία ή το Ιράκ, για την εισβολή στο γκέι κλαμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε πως η επίθεση μοιάζει να είναι «εσωτερική τρομοκρατία» και έτσι θα διερευνηθεί. 

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Ομάρ Ματίν είχε επηρεαστεί από εξτρεμιστικές αναφορές στο Διαδίκτυο, εντούτοις τόνισε πως δεν φαίνεται η φονική εισβολή να αποτελούσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου. 

Εξήγησε, μάλιστα, πως η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε προκαταρκτικό στάδιο. Σχετικά με την νόμιμη αγορά των όπλων που είχε στην κατοχή του ο δολοφόνος, ο Ομπάμα είπε πως «πρέπει να σκεφτούμε τους κινδύνους του να είμαστε τόσο χαλαροί αναφορικά με την πρόσβαση σε ισχυρά όπλα». 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Είναι η τραγική υπενθύμιση ότι επιθέσεις κατά των Αμερικανών, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού είναι εναντίον όλων μας και κατά των θεμελιωδών αξιών της ισότητας και της αξιοπρέπειας που μας χαρακτηρίζει σαν χώρα» και συμπλήρωσε ότι «καμία ενέργεια μίσους ή τρομοκρατίας δε θα αλλάξει αυτό που είμαστε ή τις αξίες που μας κάνουν Αμερικανούς».

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι η σφαγή αυτή αποτελεί υπενθύμιση της ευκολίας που υπάρχει ώστε να πάρει κανείς στα χέρια του ένα όπλο που του επιτρέπει να πυροβολήσει, κάνοντας αναφορά στο μακελειό του Νιούταουν, του Κονέκτικατ, της εκκλησίας στο Τσάρλεστον, της Νότιας Καρολίνας και των κινηματογράφων στην Αουρόρα και το Κολοράντο.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης