Pulse: Η ιστορία πίσω από το μπαρ-έμβλημα των ομοφυλόφιλων που έγινε στόχος των τζιχαντιστών

Pulse: Η ιστορία πίσω από το μπαρ-έμβλημα των ομοφυλόφιλων που έγινε στόχος των τζιχαντιστών

Ιδρύθηκε το 2004 στη μνήμη του αδελφού της ιδιοκτήτριας που πέθανε από AIDS

Pulse: Η ιστορία πίσω από το μπαρ-έμβλημα των ομοφυλόφιλων που έγινε στόχος των τζιχαντιστών
Tα gay bar θεωρούνταν μέχρι τώρα από τα πιο ασφαλή μέρη διασκέδασης. Όμως, μετά το μακελειό στο μπαρ "Pulse", του Ορλάντο, θεωρούνται εν δυνάμει στόχοι του Ισλαμικού Κράτους. 

Το αιματοκύλισμα στο Pulse δεν ήταν απλά μία «νίκη» των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έναντι της Δύσης - και πιο συγκεκριμένα έναντι των ΗΠΑ καθώς ο στόχος τους δεν ήταν απλά ένα gay bar. Ήταν ένα πλήγμα για την κοινότητα LGBT, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα "Le Parisien".    

Κλείσιμο
To κλαμπ Pulse που βάφτηκε την Κυριακή με το αίμα αθώων ανθρώπων, θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά κέντρα της κοινότητας των LGBT (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι και trans) όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 2004, έπειτα από μια οικογενειακή τραγωδία. Όταν η συνιδιοκτήτρια έχασε τον αδερφό της το 1991 από AIDS, ήταν απαρηγόρητη. Και μόλις στάθηκε στα πόδια της, άνοιξε το gay bar.  

Το εσωτερικό του Pulse στο Ορλάντο





Το "Pulse" ανήκει σήμερα σε ένα δίκτυο που δρα στη Φλόριντα για να «αφυπνίσει τις συνειδήσεις» σχετικά με την ομοφυλοφιλία στις ΗΠΑ. «Η χθεσινή τραγωδία δεν ήταν τυχαία. Οι ομοφοβικοί μας σκοτώνουν ξανά και ξανά» επισημαίνει μια θαμώνας του κλαμπ στο Twitter. 

«To "Pulse" θεωρείται το πιο hot κλαμπ της Φλόριντα και όχι μόνο. Είναι παγκοσμίως γνωστό για τις παραστάσεις τραβεστί», υποστηρίζει ο Ζαν Λικ Ρομερό, περιφερειακός σύμβουλος στο Παρίσι που δίνει τον δικό του αγώνα κατά της ομοφοβίας.

Ο 29χρονος Ομάρ Ματίν «σκότωνε εν ψυχρώ τους θαμώνες του "Pulse" την ώρα που απολάμβαναν μία σέξι βραδιά λάτιν και φανταχτερή», λέει η συν-ιδρύτρια του Pulse, Μπάρμπαρα Πόμα.

Φωτογραφίες από τα κατά καιρούς πάρτι του Pulse





Όταν η Μπάρμπαρα έχασε τον μεγαλύτερο αδερφό της από το AIDS, στόχος ήταν ήταν να ανοίξει ένα μπαρ με το οποίο θα ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για το θέμα της ομοφυλοφιλίας με όλους τους δυνατούς τρόπους, «κυρίως όμως μ' έναν γιορτινό τρόπο», γράφει η γαλλική εφημερίδα.
  
Το Pulse συμμετέχει επίσης δυναμικά στον αγώνα κατά του AIDS και συνεργάζεται με άλλα gay bar στο πλαίσιο εκδηλώσεων. 

Μια από τις χαρακτηριστικές αφίσες του Pulse



Για την εφημερίδα "Le Parisien", η τρομοκρατική επίθεση σε gay bar των ΗΠΑ σίγουρα δεν ήταν τυχαία αφού έγινε σχεδόν ένα χρόνο μετά την νομιμοποίηση στη χώρα των γάμων ατόμων του ιδίου φύλου. 

«Τον Ιούνιο του 2015 ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έγραφε στο Τwitter σκορπώντας χαμόγελα στην κοινότητα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών: Η σημερινή μέρα είναι ιστορική στην μάχη για την ισότητα. Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια μπορούν από σήμερα να παντρεύονται όπως όλοι οι άλλοι. #Η αγάπη νικά», σημειώνει η εφημερίδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης