Μακελειό στο Ορλάντο: Η Χίλαρι Κλίντον φοβάται για «εμφύλιο»

Μακελειό στο Ορλάντο: Η Χίλαρι Κλίντον φοβάται για «εμφύλιο»

«Δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε, να δημαγωγούμε και να κηρύσσουμε τον πόλεμο σε μια ολόκληρη θρησκεία. Αυτό είναι απλώς επικίνδυνο», δήλωσε η υποψήφια για την αμερικανική προεδρία

Μακελειό στο Ορλάντο: Η Χίλαρι Κλίντον φοβάται για «εμφύλιο»
Έκκληση προς την αμερικανική κοινωνία και την πολιτική ηγεσία, να μην «δαιμονοποιήσουν» τη μουσουλμανική κοινότητα στις ΗΠΑ, από την πράξης ενός ανθρώπους, απηύθυνε η υποψήφια με των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, εκφράζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τους φόβους για έναν πιθανό «θρησκευτικό εμφύλιο» στη χώρα, με αφορμή το μακελειό στο Ορλάντο.

Η άλλοτε «πρώτη κυρία» και υπουργός, σε δηλώσεις της για το μακελειό σε νυχτερινό κέντρο στη Φλόριντα, είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να βρουν έναν τρόπο να κρατήσουν τη χώρα ασφαλή χωρίς να δαιμονοποιούν τους Αμερικανούς μουσουλμάνους.

Κλείσιμο
Η Κλίντον κάλεσε για «πολιτική, όχι κομματική ηγεσία» την επομένη της επίθεσης στο Ορλάντο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο επίδοξος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, κάλεσε για τον έλεγχο των τζαμιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και επανέλαβε την πρότασή του για μια προσωρινή απαγόρευση στην είσοδο μουσουλμάνων στη χώρα.

Σε πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις της η Κλίντον είπε πως θα υποστήριζε αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή επιθέσεων από «μοναχικούς λύκους» και κάλεσε για στενότερη εποπτεία του διαδικτύου. Είπε πως, την ίδια στιγμή, είναι δεσμευμένη στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αμερικανών μουσουλμάνων

«Δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε, να δημαγωγούμε και να κηρύσσουμε τον πόλεμο σε μια ολόκληρη θρησκεία. Αυτό είναι απλώς επικίνδυνο», δήλωσε η Κλίντον στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης