Βρήκαν ακόμα ένα ναυάγιο, αλλά όχι την πτήση MH370 που χάθηκε στον Ινδικό

Βρήκαν ακόμα ένα ναυάγιο, αλλά όχι την πτήση MH370 που χάθηκε στον Ινδικό

Είναι η δεύτερη φορά στην διάρκειας σχεδόν δύο ετών έρευνα που τα ειδικά σκάφη εντοπίζουν ναυάγιο του 19ου αιώνα

Βρήκαν ακόμα ένα ναυάγιο, αλλά όχι την πτήση MH370 που χάθηκε στον Ινδικό
Μπορεί να μην απασχολεί τα δελτία ειδήσεων καθημερινά πια, όμως η έρευνα για το «εξαφανισμένο» αεροπλάνο των Malaysia Airlines, που χάθηκε στις 8 Μαρτίου 2014 και έκτοτε έχει βρεθεί μόνο ένα κομμάτι της ατράκτου σε νησί του Ινδικού, συνεχίζεται. 

Σήμερα οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι τα ειδικά μηχανήματα που σαρώνουν τον Ινδικό εντόπισαν ένα ναυάγιο του 19ου αιώνα, σε βάθος 3,7 χιλιομέτρων, στον βυθό του νότιου Ινδικού Ωκεανού. Στην δημοσιότητα δόθηκε μάλιστα και μια εικόνα από τα υπερηχητικά συστήματα, όπου διακρίνεται ο σιδερένιος σκελετός του πλοίου. 

Κλείσιμο
Ένα από τα ερευνητικά πλοία που συμμετέχουν στην αποστολή, χρησιμοποίησε ένα αυτόνομο υποβρύχιο σκάφος για να εξετάσει περαιτέρω το ναυάγιο. 

Τον περασμένο Ιούλιο, ένα αντικείμενο μήκους περίπου δύο μέτρων ξεβράστηκε στις ακτές του Reunion, ενός μικρού νησιού στον Ινδικό και ήταν το πρώτο εύρημα που πιστοποίησε ότι το Boeing των Malaysia Airlines συνετρίβη. Έκτοτε κανένα άλλο στοιχείο δεν έχει προκύψει, παρά το ότι οι έρευνες εκτείνονται σε μια περιοχή μεγαλύτερη των 80.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Ακόμα και σήμερα, πολλοί Κινέζοι συγγενείς των επιβατών αρνούνται να δεχθούν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος και εξακολουθούν να πιστεύουν πως οι άνθρωποί τους είναι ζωντανοί. Οι ειδικοί πιστεύουν πως μόνο σε περίπτωση που βρεθεί το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, ίσως γίνει κατανοητό τι συνέβη στην πτήση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης