Γέγκερ: Οι περισσότεροι δράστες των επιθέσεων στην Κολωνία είναι μετανάστες

Γέγκερ: Οι περισσότεροι δράστες των επιθέσεων στην Κολωνία είναι μετανάστες

«Προέρχονται από τη Βόρειο Αφρική ή τον αραβικό κόσμο», αναφέρει για τους υπόπτους ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Γέγκερ: Οι περισσότεροι δράστες των επιθέσεων στην Κολωνία είναι μετανάστες
Μετανάστες είναι στο σύνολό τους οι δράστες πίσω από τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς συγκλονίζοντας τη Γερμανία και οδηγώντας τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει στροφή σχετικά με το προσφυγικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Ραλφ Γέγκερ, επιβεβαίωσε τους φόβους πολλών ότι οι περισσότεροι ύποπτοι των παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων είναι μετανάστες.

Παρουσιάζοντας έκθεση ενώπιον ειδικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών που έχει συσταθεί για να εξετάσει τα δραματικά περιστατικά στην Κολωνία, ο Γέγκερ εξήγησε πως οι περίπου 1.000 άνδρες που επιτέθηκαν σε περισσότερες από 650 γυναίκες είναι άτομα ξένης καταγωγής, κυρίως αιτούντες άσυλο που έφθασαν τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις αυτοπτών, στις αναφορές των τοπικών αρχών και τις καταγραφές των βίντεο, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως όσοι διέπραξαν τις εγκληματικές αυτές ενέργειες «είναι σχεδόν αποκλειστικά πρόσφυγες ή μετανάστες».
Κλείσιμο

Βέβαια, πρόσθεσε ότι η διαδικασία της έρευνας είναι πολύπλοκη και τόνισε ότι δεν επιθυμεί να δώσει ψευδείς ελπίδες στα θύματα με την υπόσχεση ότι οι δράστες θα αναγνωριστούν σύντομα και θα καταδικαστούν.

«Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε άτομα από τη Βόρειο Αφρική ή από τον αραβικό κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόσφυγες οι οποίοι αιτούνται άσυλο και έφτασαν στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο περιλαμβάνονται στους υπόπτους», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η αστυνομία δέχθηκε πιέσεις από την τοπική κυβέρνηση να μην αποκαλύψει την εθνικότητα των αιτούντων άσυλο που ήταν ύποπτοι για τις επιθέσεις, διότι η προσφυγική κρίση είναι δύσκολο πολιτικό ζήτημα. Αντιθέτως, ο Γέγκερ τόνισε πως το γραφείο του κάλεσε την αστυνομία να ανακοινώσει τις πληροφορίες στο κοινό.

Παράλληλα, επιθέσεις σημειώθηκαν στην Κολωνία όταν μέλη συμμορίας επιτέθηκαν σε Πακιστανούς και Σύρους μετανάστες το βράδυ της Κυριακής.

Όπως αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα, οι μετανάστες τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι τους επιτέθηκαν κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η τοπική εφημερίδα Der Express ανέφερε πως η συμμορία είχε προγραμματίσει «ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό των αιτούντων άσυλο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης