Γερμανία: Προσπάθησαν να συγκαλύψουν το μπαράζ των σεξουαλικών επιθέσεων από μετανάστες;

Γερμανία: Προσπάθησαν να συγκαλύψουν το μπαράζ των σεξουαλικών επιθέσεων από μετανάστες;

Για οδηγία σε αστυνομικούς να μην αποκαλύπτονται λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση κάνει λόγο υψηλόβαθμος αξιωματικός στη Bild 

Γερμανία: Προσπάθησαν να συγκαλύψουν το μπαράζ των σεξουαλικών επιθέσεων από μετανάστες;
Για προσπάθεια συγκάλυψης του μπαράζ των σεξουαλικών επιθέσεων από μετανάστες στην Κολωνία και άλλές γερμανικές πόλεις κάνει λόγο η εφημερίδα Bild.

Με τίτλο «Απαγορεύθηκε στην αστυνομία να πει την αλήθεια;» η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι μόλις άρχισαν οι αποκαλύψεις για τις λεπτομέρειες των επιθέσεων την Πρωτοχρονιά.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ, αρχικά η αστυνομία της Κολωνίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι στην υπόθεση εμπλέκονται πρόσφυγες, ωστόσο οι επίσημες καταγραφές δείχνουν ότι η πλειονότητα των 71 ατόμων που συνελήφθησαν ήταν αίτουντες άσυλο στη Γερμανία.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός από τη Φρανκφούρτη, μάλιστα, υποστηρίζει ότι δόθηκαν αυστηρές εντολές να μην αποκαλύπτονται πληροφορίες για εγκλήματα που διαπράττονται από πρόσφυγες και να δίνονται μόνο αν υποβάλονται συγκεκριμένα ερωτήματα από δημοσιογράφους.

Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, δύο από τους συνολικά 31 συλληφθέντες από την γερμανική αστυνομία, είχαν πάνω τους σημειώματα με γραμμένες φράσεις στα γερμανικά και στα αραβικά: «Ωραία στήθη», «Θέλω να κάνουμε σεξ» και «Θα σε σκοτώσω» ήταν γραμμένα σε ένα κομμάτι κίτρινο χαρτί που βρέθηκε πάνω σε έναν από τους άντρες, ενώ παρόμοιο σημείωμα με τις ίδιες φράσεις είχε ακόμα ένας. Στην κατοχή των δύο αυτών που «έχουν σχέση με μετανάστες», αλλά δεν κατονομάζονται από τις γερμανικές αρχές λόγω του ισχύοντος νόμου στη χώρα, όπως σημειώνει η Telegraph, είχαν στα κινητά που βρέθηκαν πάνω τους και βίντεο με υλικό από το βράδυ εκείνο. 
Κλείσιμο

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει προχωρήσει σε συνολικά 31 συλλήψεις υπόπτων και πως μεταξύ αυτών βρίσκονται 18 άτομα που έχουν αιτηθεί άσυλο στη Γερμανία, είναι δηλαδή πρόσφυγες! Μεταξύ αυτών είναι εννιά Αλγερινοί, οκτώ Μαροκινοί, τέσσερις Σύροι, πέντε Ορανοί, ένας από το Ιράκ, ένας από την Σερβία, ένας από τις ΗΠΑ και δύο Γερμανοί πολίτες. 

Οι αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν τις υποψίες πως οι ομάδες αντρών που έδρασαν στην Κολωνία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, το βράδυ εκείνο, δεν ήταν «αυθόρμητες», αλλά μέρος σχεδίου, ότι δηλαδή οι άντρες κατέβηκαν στα κέντρα των πόλεων με συγκεκριμένους σκοπούς και διαθέσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης