Χιλιάδες πρόσφυγες μετακινούνται από τα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας προς την Κροατία

Χιλιάδες πρόσφυγες μετακινούνται από τα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας προς την Κροατία

Οι πρώτοι έλεγχοι και καταγραφή προσφύγων στην Κροατία είναι γεγονός – Μέσω Σλοβενίας η διαδρομή για Αυστρία και Γερμανία – Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης έχει ετοιμάσει η κροατική κυβέρνηση

Χιλιάδες πρόσφυγες μετακινούνται από τα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας προς την Κροατία
Νέα τροπή λαμβάνει η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, καθώς τα μέτρα που λαμβάνουν χώρες όπως η Γερμανία και η Ουγγαρία ωθούν τους πρόσφυγες να καταφύγουν σε εναλλακτικές διόδους, προκειμένου να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, δηλαδή τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πρόσφυγες που μπλοκαρίστηκαν από το μεταλλικό τείχος και τις δυνάμεις ασφαλείας της Ουγγαρίας, στα σύνορα με τη Σερβία, μετακινούνται μαζικά προς την Κροατία!

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το κομβόι με τα λεωφορεία που κατέφτασαν στα σύνορα της νότιας Σερβίας με την Ουγγαρία, οδεύουν προς την Κροατία, με σκοπό να διασχίσουν τη χώρα και να προσεγγίσουν τα γερμανικά σύνορα μέσω της συγκεκριμένης εναλλακτικής διαδρομής. Οι τελευταίες αναφορές θέλουν έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων να διασχίζει ήδη το έδαφος της Κροατίας. Κάτοικοι των περιοχών αυτών ενημέρωσαν τα ΜΜΕ ότι είδαν γκρουπ μεγαλύτερα των 100 ατόμων να προχωρούν κατά μήκος των συνόρων.

Κλείσιμο


Το Reuters μεταδίδει ότι τουλάχιστον 10 λεωφορεία με πρόσφυγες έχουν καταφτάσει στα σύνορα της Σερβίας με την Κροατία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για νέα κομβόι, το οποίο πλησιάζει μέσω των Σκοπίων. Δημοσιογραφικές πηγές από την Κροατία ανέφεραν ότι ήδη τα πρώτα γκρουπ προσφύγων πέρασαν από τον έλεγχο και την καταγραφή των τοπικών αρχών. Μετά την άρνηση της Ουγγαρίας να παράσχει άσυλο στους πρόσφυγες και να επιτρέψει την ελεύθερη έκβασή τους από τα εδάφη της, η ελπίδα των προσφύγων είναι να διασχίσουν την Κροατία και μέσω της Σλοβενίας, η οποία είναι μέλος της συνθήκης του Σένγκεν, να μεταβούν στα σύνορα της Αυστρίας και της Γερμανίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ράνκο Όστοϊτς δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας και έχει έτοιμο ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για την περίπτωση εισροής χιλιάδων προσφύγων, αποφεύγοντας πάντως να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει άμεσα το σχέδιο έκτακτης ανάγκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης