Malaysia Airlines: Νέα «ευρήματα» από αεροπλάνο στη Ρεϊνιόν

Malaysia Airlines: Νέα «ευρήματα» από αεροπλάνο στη Ρεϊνιόν

Ανάμεσά τους ένα τζάμι, φύλλα αλουμινίου και μαξιλαράκια από καθίσματα - Ελεγχόμενου τύπου πρόσκρουση το πρώτο σενάριο για την τύχη της πτήσης MH370 μετά την ταυτοποίηση του πτερυγίου με το μοιραίο Boeing

Malaysia Airlines: Νέα «ευρήματα» από αεροπλάνο στη Ρεϊνιόν
Νέα συντρίμμια από αεροσκάφος εντόπισαν την Πέμπτη συνεργεία από Μαλαισιανούς που χτενίζουν τις παραλίες του νησιού Ρεϊνιόν αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για την πτήση-μυστήριο MH370 της Malaysia Airlines.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας ανάμεσα στα ευρήματα βρίσκονται τζάμια, φύλλα αλουμινίου και μαξιλαράκια από αεροπορικά καθίσματα.

Για την ώρα πάντως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι προέρχονται από την επίμαχη πτήση που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014 με 239 επιβάτες. «Μπορώ να βεβαιώσω μόνο ότι είναι συντρίμμια αεροπλάνου δήλωσε ο Λιου Τιόνγκ.

Κλείσιμο
«Υπάρχουν αρκετά αντικείμενα που έχουν συγκεντρωθεί» από τον Ινδικό Ωκεανό είπε ο Λιού.

Όπως είπε «τα νέα ευρήματα έχουν ήδη σταλεί στις γαλλικές αρχές για ταυτοποίηση. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προέρχονται από την πτήση ΜΗ370».

Το πρώτο σενάριο μετά την ταυτοποίηση του πτερυγίου

Την ίδια ώρα η επιβεβαίωση ότι το κομμάτι της λευκής λαμαρίνας, μήκους δύο περίπου μέτρων, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό ανήκει στο αεροσκάφος των Μalaysia Airlines τροφοδοτεί εκ νέου τα σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη.

Όπως εξηγούν ειδικοί ο τρόπος αποκοπής του συγκεκριμένου πτερυγίου μπορεί να δώσει μια σαφή ένδειξη για τον τρόπο εισόδου του αεροπλάνου στο νερό.

«Αυτό που μας δείχνει είναι ότι το αεροσκάφος μπήκε στο νερό σε μια ελεγχόμενου τύπου πρόσκρουση και έτσι όταν οι μηχανές ήρθαν σε επαφή με το νερό, ξεκόλησαν από την άτρακτο και αυτό το κομμάτι βρίσκεται ακριβώς πίσω από μια από τις μηχανές» εξηγεί στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Αυστραλός ειδικός σε θέματα αεροπλοΐας Neil Hansford.

«Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον άλλο ένα πτερύγιο από το άλλο φτερό που να επιπλέει σε κάποιο σημείο» προσθέτει.

Ωστόσο διευκρινίζει ότι αυτή τη στιγμή «το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι αποδεικνύεται οριστικά ότι η πτήση ΜΗ370 συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωεκανό και ότι ο χώρος των ερευνών που οριοθετήθηκε από τους Αυστραλούς είναι ο σωστός».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης