Ντεμιρτάς: Η συζήτηση για μετατροπή του πολιτεύματος έληξε σήμερα στην Τουρκία

Ντεμιρτάς: Η συζήτηση για μετατροπή του πολιτεύματος έληξε σήμερα στην Τουρκία

«Η συζήτηση για εκτελεστική προεδρία και δικτατορία τελείωσε οριστικά στην Τουρκία χάρη στις σημερινές εκλογές», δήλωσε ο ηγέτης του HDP σε ένα συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Ντεμιρτάς: Η συζήτηση για μετατροπή του πολιτεύματος έληξε σήμερα στην Τουρκία
Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, απέρριψε την Κυριακή το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα AKP και είπε ότι τα σημερινά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών βάζουν τέρμα στη συζήτηση για μετατροπή του πολιτειακού συστήματος σε προεδρικό.

«Η συζήτηση για εκτελεστική προεδρία και δικτατορία τελείωσε οριστικά στην Τουρκία χάρη στις σημερινές εκλογές», δήλωσε ο ηγέτης του HDP σε ένα συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη.

Κλείσιμο
«Η νίκη αυτή είναι νίκη των καταπιεσμένων δηλαδή κοινή νίκη της Αριστεράς. Είναι κοινή νίκη όσων εναντιώνονται στο σύνταγμα της χούντας και στο όριο του 10%. Είναι κοινή νίκη όσων λένε ότι οι Κούρδοι πρέπει να ζουν στη χώρα αυτή ως έντιμος λαός», είπε ο Ντεμιρτάς και επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματος να μην συνεργαστεί με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, σε κυβέρνηση συνασπισμού. «Είχαμε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε μία κυβέρνηση του ΑΚΠ ή να συνεργαστούμε μαζί του. Η δέσμευσή μας ισχύει, είπε.

Με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των σημερινών εκλογών (έπειτα από καταμέτρηση του 94% των ψήφων) το AKP εξασφαλίζει ποσοστό 41%, που στερεί την αυτοδυναμία από το κυβερνών κόμμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης