Live video: Στο σημείο της τραγωδίας Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι

Live video: Στο σημείο της τραγωδίας Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι

Εφτασαν με το ίδιο ελικόπτερο - Στην πλειοψηφία τους τα θύματα είναι Γερμανοί και Ισπανοί πολίτες

Live video: Στο σημείο της τραγωδίας Μέρκελ, Ολάντ και Ραχόι
Στο σημείο της αεροπορικής τραγωδίας έφτασαν η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος  πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι. 


Κλείσιμο


Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, οι 150 επιβαίνοντες του αεροπλάνου Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings το οποίο συνετρίβη χθες Τρίτη στις νότιες γαλλικές Άλπεις κατάγονταν από περίπου 15 χώρες. Στην πλειοψηφία τους τα θύματα είναι Γερμανοί και Ισπανοί πολίτες.

Οι ηγέτες Ολάντ, Μέρκελ και Ραχόι ενημερώθηκαν από αξιωματικούς που βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας και συντονίζουν την επιχείρηση εντοπισμού των σορών των επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους.

Όπως τους ενημέρωσε ο αρμόδιος, η συνεργασία των αρχών των εμπλεκόμενων χωρών είναι στενή, ενώ γίνεται χρήση των τοπικών αεροδρομίων και σιδηροδρομικών σταθμών για την άφιξη των συγγενών των επιβαινόντων του Airbus. Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως ήδη κάποιοι από τους αγαπημένους των θυμάτων βρίσκονται στην περιοχή όπου τους έχουν υποδεχθεί διερμηνείς και αρμόδιοι που ασχολούνται με την ψυχολογική υποστήριξή τους.
Μάλιστα, ο αξιωματικός ενημέρωσε του τρεις Ευρωπαίους ηγέτες πως υπάρχουν ήδη 40 διερμηνείς για την εξυπηρέτηση των συγγενών των θυμάτων.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης