Σουηδία: Αθωώθηκε από την κατηγορία της ασέλγειας επειδή η 13χρονη έδειχνε «ανεπτυγμένη»!

Σουηδία: Αθωώθηκε από την κατηγορία της ασέλγειας επειδή η 13χρονη έδειχνε «ανεπτυγμένη»!

Αρχικά είχε αρνηθεί τη συνεύρεση, αλλά μετά το παραδέχτηκε

Σουηδία: Αθωώθηκε από την κατηγορία της ασέλγειας επειδή η 13χρονη έδειχνε «ανεπτυγμένη»!




Ένας άνδρας, γνώρισε μια κοπέλα 13 ετών σε πάρκο της Στοκχόλμης, αφού αυτή είχε εγκαταλείψει το σπίτι των θετών γονιών της. Η κοπέλα δεν είχε λεφτά, κινητό, ή κάποιο τόπο να μείνει, όταν βρέθηκε να μιλάει με τον 27χρονο, ο οποίος την προσκάλεσε σπίτι του «για ένα ποτό», σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα.

Κλείσιμο
Όταν συνελήφθη, ο άνδρας αρχικά αρνήθηκε πως το κορίτσι πήγε στο σπίτι του, όμως αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη σεξουαλική επαφή, όταν βρέθηκαν ίχνη σπέρματος στο εσώρουχο της κοπέλας.

Κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε ανήλικο, που ισχύει για τις ηλικίες κάτω των 15 ετών στη Σουηδία. Παρ' όλα αυτά ο νόμος προϋποθέτει, ο κατηγορούμενος, να ξέρει, ή να έχει σοβαρές υποψίες πως το θύμα, είναι κάτω από αυτό το όριο.

Σύμφωνα με το αποδεικτικό βίντεο, που περιλαμβάνει έκθεση της αστυνομίας, οι δικαστές αποφάσισαν να αποσύρουν τις κατηγορίες, λέγοντας πως η κοπέλα είχε πολύ ανεπτυγμένο σώμα για την ηλικία της και η συμπεριφορά της δεν αντικατόπτριζε τα 13 της χρόνια. Έτσι ο κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί πως ήταν νεότερη από το επιτρεπόμενο όριο.

Ο συνήγορος της κοπέλας, ανέφερε στη σουηδική τηλεόραση πως σκόπευε να φτάσει την υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας και να δημιουργήσει δεδικασμένο για παρόμοιες υποθέσεις. «Οι δικαστές διαβάζουν εφημερίδες, συνεπώς κάποιος ίσως αντιληφθεί πως υπάρχουν παρατυπίες εδώ» είπε.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει κατακραυγή στη Σκανδιναβική χώρα και έχει οδηγήσει σε πλήθος συζητήσεων σχετικά με τα όρια ηλικίας και την εφαρμογή των νόμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης