Ρωσία: Ο Πούτιν ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Ρωσία: Ο Πούτιν ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά

Όλα εξαρτώνταν από τις αντιδράσεις των άλλων χωρών σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας

Ρωσία: Ο Πούτιν ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά
Η Μόσχα ήταν έτοιμη να προβάλει τις πυρηνικές της δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσει την προσάρτηση της ουκρανικής Κριμαίας στη Ρωσία, δηλώνει σε βιντεοσκοπημένο ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε στη ρωσική τηλεόραση την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο Πούτιν επεσήμανε το γεγονός ότι η Ρωσία είχε σώσει τη ζωή του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, η οποία βρισκόταν σε κίνδυνο αφότου «επαναστάτες» κατέλαβαν την εξουσία μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων στους δρόμους του Κιέβου.

Κλείσιμο
«Για εμάς έγινε σαφές και λάβαμε πληροφορίες ότι υπήρχαν σχέδια όχι μόνο για τη σύλληψή του, αλλά και για τη φυσική εξόντωσή του.

Η απόφαση του Γιανούκοβιτς να απορρίψει μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ των στενότερων δεσμών της Ουκρανίας με τη Ρωσία είχε προκαλέσει αντιδράσεις και διαδηλώσεις. Αποτέλεσμα ήταν η ανατροπή του από την κυβέρνηση της χώρας, κάτι που οδήγησε τη Ρωσία να καταλάβει και να προσαρτήσει στα εδάφη της τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, την περιοχή δηλαδή της Κριμαίας.

«Φυσικά δεν έγινε αμέσως κατανοητό (ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις μετά την προσάρτηση της Κριμαίας). Επομένως, στα αρχικά στάδια έπρεπε να καθοδηγήσω τις ένοπλες δυνάμεις μας. Όχι μόνο να τις καθοδηγήσω, αλλά να τους δίνω απευθείας οδηγίες», είπε.

Ερωτηθείς εάν ήταν έτοιμος να θέσει τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε κατάσταση συναγερμού, ο Ρώσος ηγέτης απάντησε: «Ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης