Πακιστάν: Πώς έγινε η επίθεση στο σχολείο – Σοκαριστικές περιγραφές

Πακιστάν: Πώς έγινε η επίθεση στο σχολείο – Σοκαριστικές περιγραφές

Κτηνώδης η ψυχραιμία των δραστών – Ανήκαν στην ίδια οργάνωση που πυροβόλησε τη Μαλάλα – Ηθελαν να σκοτώσουν τους μαθητές επειδή πήγαιναν σχολείο!

Πακιστάν: Πώς έγινε η επίθεση στο σχολείο – Σοκαριστικές περιγραφές
Με κτηνώδη ψυχραιμία εκτελούσαν ένα - ένα τα θύματά τους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Βέβαια, οι οδηγίες που είχαν ήταν σαφείς. Να «φυτέψουν» μία σφαίρα στο κεφάλι των μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών.

Οι ένοπλοι Ταλιμπάν που σκόρπισαν χτες τον τρόμο και τον θάνατο σε σχολείο στρατιωτικών στη Πεσαβάρ του Πακιστάν, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο ανοίγοντας πυρ κατά αθώων ψυχών. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η οργάνωση των Ταλιμπάν του Πακιστάν που ανέλαβε χτες την ευθύνη για το αιματοκύλισμα που έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό στην διεθνή κοινότητα, είναι η ίδια που αποπειράθηκε να δολοφονήσει εν ψυχρώ την πακιστανή ακτιβίστρια, Μαλάλα Γιουσαφσάι, η οποία πρόσφατα τιμήθηκε και με τον Νόμπελ Ειρήνης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον πακιστανικό στρατό, η οργάνωση αυτή έχει έναν και μοναδικό στόχο: να σκοτώνει παιδιά γιατί θέλουν να πάνε σχολείο. Με το θάνατο και του έκτου εισβολέα Ταλιμπάν από τον στρατό του Πακιστάν, έληξε η πολύωρη ομηρία στο στρατιωτικό σχολείο στην πόλη Πεσαβάρ, η οποία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 141 ανθρώπων -στην πλειονότητά τους παιδιά ηλικίας 10 έως 16 ετών- προκαλώντας οργή στην παγκόσμια κοινή γνώμη ενώ έρχονται στο φως οι μαρτυρίες παιδιών που έζησαν την κόλαση.

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που αφηγούνται τα παιδιά που κατάφεραν να βγουν σώα από την πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο "Guardian", η μαρτυρία ενός μαθητή που βρισκόταν μέσα στο "σχολείου του τρόμου", προκαλεί ρίγη συγκίνησης αλλά και οργή για την κακία των ανθρώπων αυτών. " Βρισκόμασταν μέσα στο αμφιθέατρο όταν ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν πυρά από παντού. Οι καθηγητές μας έδωσαν άμεσα οδηγία να πέσουμε κάτω και να παραμείνουμε σιωπηλοί". Ο Σάκρουκ είχε ξαπλώσει στο πάτωμα και υποδυόταν τον νεκρό. Είδε έναν άνδρα με μαύρες μπότες να τον προσεγγίζει. Ήταν ένας Ταλιμπάν που αναζητούσε τα παιδιά κάτω από τα θρανία . Έπειτα ένας τρομοκράτης τον πυροβόλησε στα δύο του πόδια, ακριβώς πάνω από το γόνατο. Το παιδί δαγκώθηκε από τον πόνο. "Πήρα τη γραβάτα μου και την δάγκωσα για να μην φωνάξω και να απαλύνω κάπως τον πόνο μου.. Ο άνδρας με τις μπότες συνέχισε να πυροβολεί τα παιδιά. Και εγώ ήμουν ξαπλωμένος στο έδαφος με τα μάτια κλειστά και περίμενα να με ξαναπυροβολήσει», τονίζει ο ίδιος. "Το σώμα μου έτρεμε, αντίκρισα τον θάνατο από τόσο κοντά, δεν θα ξεχάσω ποτέ τις βαριές εκείνες μαύρες μπότες, ήταν σαν ο ίδιος ο θάνατος να με είχε βρει» συνεχίζει τρέμοντας.
Αφού σκότωσαν τουλάχιστον 130 ανθρώπους, οι Ταλιμπάν έφυγαν από το αμφιθέατρο του σχολείο όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών, όπως επίσης και πολιτών. Όταν έφυγαν, «εγώ παρέμεινα ξαπλωμένος στο πάτωμα για μερικά λεπτά. Έπειτα προσπάθησα να σηκωθώ όμως έπεσα και πάλι κάτω εξαιτίας των τραυμάτων μου» λέει ο Σάχρουκ, ενώ ο πατέρας του, ένας έμπορος, τον παρηγορεί. Οι Ταλιμπάν, ζωσμένοι με εκρηκτικά, έδρασαν μεθοδικά. Λίγο πριν την εισβολή τους στο σχολείο στρατιωτικών, ενεργοποίησαν μία βόμβα που είχαν τοποθετήσει σε αυτοκίνητο, παρκαρισμένο κοντά στο σχολείο έτσι ώστε να αποσπάσουν την προσοχή των σχολικών φυλάκων. Εν συνεχεία, μπήκαν στο κτίριο φορώντας στρατιωτικές στολές.
Επιλέγοντας ένα σχολείο στο οποίο φοιτούν παιδιά στρατιωτικών, αγόρια και κορίτσια, οι Ταλιμπάν ήθελαν να δώσουν ένα μάθημα στην κυβέρνηση της χώρας σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ίδιους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Οι μαθητές που έζησαν το δράμα που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους δεν μπορούν να βγάλουν από το μυαλό τους τις σκηνές φρίκης . Ειδικά τη σκηνή που περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό τη δασκάλας μίας τάξης και την έκαψαν μπροστά στα μάτια των μαθητών. "Κρυφτήκαμε κάτω από τα θρανία. Ένας Ταλιμπάν, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Ο αρχηγός τους διέταξε να σκοτώσουν τα παιδιά που κρύβονταν κάτω από τα θρανία", λέει ένας 16χρονος...

Ένας άλλος 16χρονος παρίστανε τον πεθαμένο για να σωθεί. "Έκανα τον πεθαμένο για να σωθώ. Άρχισαν να εκτελούν πρώτα τα μεγάλα σε ηλικία παιδιά και μετά τα μικρότερα χωρίς καμία απαίτηση, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Ο μοναδικός σκοπός των Ταλιμπάν που επιτέθηκαν στο σχολείο στην Πεσαβάρ του Πακιστάν ήταν να σκοτώσουν τους πάντες. Άρχισαν να δολοφονούν παιδιά αμέσως μόλις μπήκαν στο κτίριο. Τα δολοφονούσαν ένα ένα με μία σφαίρα στο στήθος και στο κεφάλι".

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο, Άσιμ Μπάτζουα, εκπρόσωπο των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν, και οι έξι ένοπλοι Ταλιμπάν, οι οποίοι φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά, είναι νεκροί. Η ίδια πηγή ανέφερε οι Ταλιμπάν είχαν μαζί τους τόσο εκρηκτικά και τρόφιμα που αρκούσαν για ημέρες , γεγονός που δείχνει ότι στόχος τους να κρατήσουν υπό ομηρεία παιδιά και να οχυρωθούν στο κτίριο του σχολείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης