Και οι Βρυξέλλες... το βιολί τους: «Ευκαιρία να βελτιωθούν οι σχέσεις Σερβίας - Αλβανίας»

Και οι Βρυξέλλες... το βιολί τους: «Ευκαιρία να βελτιωθούν οι σχέσεις Σερβίας - Αλβανίας»

Παρά τον καβγά ανάμεσα στους Έντι Ράμα και Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αλλά και την άρνηση του Σέρβου προέδρου να συναντήσει τον Αλβανό πρωθυπουργό, η Κομισιόν περί άλλα τυρβάζει...

Και οι Βρυξέλλες... το βιολί τους: «Ευκαιρία να βελτιωθούν οι σχέσεις Σερβίας - Αλβανίας»
Η ιστορική επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στο Βελιγράδι λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε... φιάσκο και σε διπλωματικό επεισόδιο, όμως φαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή... περί άλλα τυρβάζει.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου, χθες, των δύο πρωθυπουργών, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Έντι Ράμα, αντίστοιχα, μόνο σε... αγώνα μποξ δεν κατέληξε, από τις «φαρμακερές» ατάκες των δύο ηγετών για το θέμα του Κοσόβου, ενώ σήμερα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, αρνήθηκε να δει τον Ράμα, τον οποίο χαρακτήρισε «ανεύθυνο πολιτικό». Διαβάστε περισσότερα εδώ
Κλείσιμο

Όλα αυτά, προφανώς, μπορεί να έκαναν το γύρο του κόσμου, ωστόσο μάλλον δεν... έφτασαν μέχρι τις Βρυξέλλες.

Έτσι, μια εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν δήλωσε σήμερα ότι «η επίσκεψη Ράμα στο Βελιγράδι πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στις σχέσεις» της Αλβανίας και της Σερβίας.

Ερωτηθείσα εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει ως προκλητικές τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ενώπιον του Σέρβου ομόλογού του, περί αδιαμφισβήτητης ανεξαρτησίας του Κοσόβου, η εκπρόσωπος ξεκαθάρισε τη θέση της ΕΕ, λέγοντας πως η συνάντηση των ηγετών Σερβίας - Αλβανίας πρέπει να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τις δύο χώρες.

«Αναμένουμε οι δύο ηγέτες να επιδείξουν αποφασιστικότητα και πολιτική τόλμη, ούτως ώστε να οικοδομήσουν εκ νέου τις σχέσεις Αλβανίας και Σερβίας μετά από τόσα χρόνια» είπε η ίδια εκπρόσωπος.

Τόνισε ακόμη πως η συμφιλίωση και η περιφερειακή συνεργασία είναι οι λύσεις που η ΕΕ προτείνει στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης