Πέθανε ο πατέρας του Βρετανού ομήρου των τζιχαντιστών

Πέθανε ο πατέρας του Βρετανού ομήρου των τζιχαντιστών

Ο 81χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε στείλει μήνυμα στους τζιχαντιστές να αφήσουν τον δημοσιογράφο ελεύθερο

Πέθανε ο πατέρας του Βρετανού ομήρου των τζιχαντιστών
Δύο περίπου εβδομάδες έπειτα από την δραματική έκκληση που απηύθυνε στους άντρες του Ισλαμικού Κράτους για την απελευθέρωση του γιου του, ο 81χρονος Πολ Κάντλι, πατέρας του Βρετανού δημοσιογράφου, Τζον Κάντλι, που κρατείται στη Συρία, έφυγε από τη ζωή.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε στείλει μήνυμα στους τζιχαντιστές να αφήσουν τον δημοσιογράφο να επιστρέψει «σε αυτούς που αγαπά και τον αγαπούν».

Κλείσιμο
Στην έκκλησή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είχε νιώσει μεγάλη ανακούφιση που είδε τον γιο του έστω σε βίντεο, δύο χρόνια μετά την απαγωγή του, αλλά και πως αισθάνθηκε «απεγνωσμένος και αβοήθητος».

Είχε πει, επίσης, πως δε φανταζόταν ποτέ ότι θα περνούσε κατά αυτό τον τρόπο τα 81 χρόνια του και είχε τονίσει ότι ήθελε ο γιος του να ξέρει ότι ήταν υπερήφανος για εκείνον.

Σε ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρεται ότι ο Πολ Κάντλι πέθανε την περασμένη Πέμπτη από επιπλοκές, αλλά και πως έγιναν πάρα πολλές προσπάθειες προκειμένου να ενημερωθεί ο γιος του, Τζον, για τον θάνατό του.



Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα τέταρτο βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο δημοσιογράφος από το Ηνωμένο Βασίλειο να μιλά για τους αποκεφαλισμούς των συναδέλφων του, αλλά και τις αεροπορικές επιδρομές της Δύσης κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Στο προπαγανδιστικό βίντεο του ΙΚ, υπό τον τίτλο «Lend Me Your Ears» -δηλαδή άκουσέ με- ο  Κάντλι, ο οποίος  εργαζόταν στους Sunday Times, Sun, Sunday Telegraph και απήχθη από άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης το 2012, απεικονιζόταν με την χαρακτηριστική πορτοκαλί φόρμα, την οποία φορούν οι φυλακισμένοι στο  Γκουαντάναμο...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης