Δραματική έκκληση του πατέρα του Βρετανού ομήρου στους τζιχαντιστές

Δραματική έκκληση του πατέρα του Βρετανού ομήρου στους τζιχαντιστές

Ο Πολ Κάντλι από το νοσοκομείο ζητά από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους να αφήσουν ελεύθερο τον γιο του

Δραματική έκκληση του πατέρα του Βρετανού ομήρου στους τζιχαντιστές

Έπειτα από τη δημοσίευση των βίντεο στο Διαδίκτυο όπου εμφανίζεται ο Βρετανός όμηρος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, Τζον Κάντλι, να ασκεί δριμεία κριτική κατ’εντολή των εξτρεμιστών, στη βρετανική κυβέρνηση και να καταδικάζει την στρεβλή, όπως λέει, αποτύπωση της αλήθειας του ΙΚ από τον διεθνή Τύπο, το λόγο παίρνει ο πατέρας του.

Κλείσιμο

Ο 81χρονος Πολ Κάντλι που νοσηλεύεται με σοβαρά προβλήματα υγείας απέστειλε μήνυμα στους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους ζητώντας τους να αφήσουν τον δημοσιογράφο να επιστρέψει «σε αυτούς που αγαπά και τον αγαπούν».



Όπως είπε, ένιωσε μεγάλη ανακούφιση που είδε τον γιο του έστω σε βίντεο, δύο χρόνια μετά την απαγωγή του, αλλά παράλληλα αισθάνθηκε «απεγνωσμένος και αβοήθητος».

Πρόσθεσε, παρόλα αυτά πως με την παρέμβασή του, θέλει να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα στο ΙΚ, λέγοντας πως δε μπορεί να φανταστεί μεγαλύτερη χαρά από το να δει τον γιο του ελεύθερο.

«Για πρώτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, είδαμε τον Τζον όταν εμφανίστηκε στο βίντεο όπου είπε ότι είναι αιχμάλωτος του ΙΚ και μπορεί να ζήσει, αλλά μπορεί και να πεθάνει. Ως οικογένεια νιώσαμε ανακούφιση βλέποντάς τον και γνωρίζοντας πως είναι ζωντανός. Όμως αμέσως μετά ακολούθησε η απόγνωση και νιώσαμε αβοήθητοι», δήλωσε ο 81χρονος.

Εξήγησε, μάλιστα, πως ο γιος του μετέβη στη Συρία για να αποκαλύψει την αλήθεια της ζωής των Σύρων πολιτών που υποφέρουν.

«Ο Τζον ήθελε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Όντας αντικειμενικός δημοσιογράφος ήξερε πως θα έκανε τη διαφορά αν μετέδιδε στον κόσμο όσα συνέβαιναν, χρησιμοποιώντας τις ικανότητές του για το καλό του λαού, ως φίλος και ως πολίτης», πρόσθεσε ο Πολ Κάντλι.

Απευθυνόμενος στους τζιχαντιστές, ο 81χρονος είπε: «Σε όσους κρατούν τον Τζον, σας παρακαλώ να γνωρίζετε ότι είναι καλός άνθρωπος που ήθελε μόνο να βοηθήσει τους Σύρους και σας ζητώ να μας βοηθήσετε και να του επιτρέψετε να επιστρέψει στο σπίτι του ασφαλής σε όσους αγαπούν και αγαπάει».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως δε φανταζόταν ποτέ ότι θα περνούσε κατά αυτό τον τρόπο τα 81α χρόνια του, και πρόσθεσε ότι θέλει ο γιος του να ξέρει πόσο υπερήφανος είναι για εκείνον.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης