Διαλύθηκε η πολιτική ομάδα Φάρατζ-Γκρίλο στο Ευρωκοινοβούλιο

Διαλύθηκε η πολιτική ομάδα Φάρατζ-Γκρίλο στο Ευρωκοινοβούλιο

Μετά την αποχώρηση της Ιβέτα Γκριγκούλε από τη Λετονία, συγκεντρώνει πλέον 47 ευρωβουλευτές από έξι κράτη-μέλη, κάτι που σημαίνει πως παύει να υφίσταται ως πολιτική ομάδα, καθώς για τη σύστασή της απαιτούνται τουλάχιστον 25 βουλευτές από επτά κράτη-μέλη

Διαλύθηκε η πολιτική ομάδα Φάρατζ-Γκρίλο στο Ευρωκοινοβούλιο
Τέλος εποχής για την ευρωφοβική πολιτική ομάδα «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας» του Νάιτζελ Φάρατζ και του Μπέμπε Γκρίλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθώς η ευρωβουλευτής  Ιβέτα Γκριγκούλε από τη Λετονία εγκατέλειψε την ομάδα που είχε δημιουργηθεί το 2009. 

Με την αποχώρηση της κυρίας Γκριγκούλε η ομάδα «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας» συγκεντρώνει  πλέον 47 ευρωβουλευτές από έξι κράτη – μέλη, κάτι που σημαίνει πως παύει να υφίσταται ως πολιτική ομάδα, καθώς για τη σύστασή της απαιτούνται τουλάχιστον 25 βουλευτές από επτά κράτη – μέλη. 

Κλείσιμο
Στην ευρωφοβική ομάδα συμμετείχαν επίσης και οι 17 ευρωβουλευτές από το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Ιταλού Μπέμπε Γκρίλο. Με την κατάρρευση της πολιτικής ομάδας η δεξαμενή των μη εγγεγραμμένων, όσων δεν συμμετέχουν σε μια πολιτική ομάδα, μετρά πλέον 99 ευρωβουλευτές. Κάτι που αφήνει ένα πολιτικό κενό που ενδεχομένως να επιδιώξει να καλύψει η Μαρίν Λε Πεν. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης