Πιστόριους: Θα τη «γλιτώσει» με κατ' οίκον περιορισμό;

Πιστόριους: Θα τη «γλιτώσει» με κατ' οίκον περιορισμό;

Μετά την αποφυγή της ισόβιας κάθειρξης, ο Οσκαρ Πιστόριους πιθανότατα θα «πληρώσει» με μια τρίχρονη ποινή σε κατ' οίκον περιορισμό, για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβας Στίνκαμπ, που θα του επιτρέπει να συνεχίσει τη ζωή και τις προπονήσεις του

Πιστόριους: Θα τη «γλιτώσει» με κατ' οίκον περιορισμό;
Στο ανώτατο δικαστήριο της Πρετόρια παρουσιάζεται ξανά σήμερα, για τρίτη ημέρα, ο Όσκαρ Πιστόριους, με τον ίδιο να περιμένει με αγωνία να ακούσει την ποινή που θα του επιβληθεί.

Μετά την αποφυγή της ισόβιας κάθειρξης, ο Οσκαρ Πιστόριους πιθανότατα θα «πληρώσει» με μια τρίχρονη ποινή σε κατ' οίκον περιορισμό, για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβας Στίνκαμπ, που θα του επιτρέπει να συνεχίσει τη ζωή και τις προπονήσεις του.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τις προηγούμενες ημέρες, η ψυχολόγος του, που εκλήθη από την υπεράσπιση να καταθέσει, υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι «έχουμε μπροστά μας έναν τσακισμένο άνθρωπο, που έχει χάσει τα πάντα. Εχει χάσει την ηθική και επαγγελματική του υπόληψη, έχει χάσει τους φίλους του, έχει χάσει την καριέρα του και κατά συνέπεια τη δυνατότητα να κερδίσει τα προς το ζην και την οικονομική του ανεξαρτησία», είπε η Λορ Χάρτσενμπεργκ.

Κλείσιμο
«Σε συναισθηματικό επίπεδο, η εικόνα που έχει για τον ίδιο, για την αξία του και για την ταυτότητά του έχει πληγεί σοβαρά, σε σημείο που είναι πιθανόν να μην αναλάβει πλήρως από τις συνέπειες αυτές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ επικεντρώθηκε στην οδύνη της οικογένειας του θύματος υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «εδώ έχουμε έναν τσακισμένο άνθρωπο, αλλά είναι εν ζωή».

Επειτα από έξι μήνες δίκης, που διακόπηκε αρκετές φορές, η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα, η δεύτερη μαύρη που κατακτά αυτή τη θέση, έκρινε τον Σεπτέμβριο πως η πολιτική αγωγή δεν απέδειξε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, κρίνοντάς τον ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αποδεχόμενη την εκδοχή του αθλητή ότι τη βραδιά του φόνου ο Πιστόριους πέρασε την τότε σύντροφό του για διαρρήκτη και την πυροβόλησε έξω από το μπάνιο όπου είχε κλειδωθεί.

Η ποινή του Πιστόριους θα ανακοινωθεί στα τέλη της εβδομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης