Πιστόριους: Έδινε «μηνιαίο μισθό» στην οικογένεια της Ρίβα!

Πιστόριους: Έδινε «μηνιαίο μισθό» στην οικογένεια της Ρίβα!

Η άβολη συνάντηση με την όμορφη πρώην στο δικαστήριο

Πιστόριους: Έδινε «μηνιαίο μισθό» στην οικογένεια της Ρίβα!
Ενώ ο Όσκαρ Πιστόριους περιμένει με αγωνία να ακούσει την ποινή που θα του επιβληθεί για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» και αυτή τη φορά στο επίκεντρο δεν βρίσκεται μόνο ο παραολυμπιονίκης, αλλά και η οικογένεια της νεκρής συντρόφου του.



Στο δικαστήριο της Πρετόρια στη Νότια Αφρική -το οποίο συνεδρίασε ξανά την Τρίτη-ακούστηκε ότι ο Όσκαρ Πιστόριους έδινε κάθε μήνα και «οικειοθελώς» ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην οικογένεια της Στέενκαμπ, μετά τη δολοφονία της στις 14 Φεβρουαρίου του 2013!

Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ ο αθλητής πλήρωνε κάθε μήνα στην οικογένεια τουλάχιστον 350 λίρες, ενώ πούλησε και το πολυτελές αμάξι του και τους προσέφερε τα κέρδη του από αυτό!



Ωστόσο, η οικογένεια δεν δέχτηκε τις 25.000 λίρες τα οποία ο Πιστόριους πήρε για την πώληση του οχήματος, αφού σύμφωνα με την μητέρα της δολοφονημένης Στέενκαμπ ήταν «ματωμένα χρήματα».



Ωστόσο, ο εισαγγελέας τόνισε πως η οικογένεια της Ρίβα θα πρέπει να επιστρέψει πίσω «μέχρι το τελευταίο σεντ» τα χρήματα που μάζεψε από τις μηνιαίες πληρωμές του Πιστόριους (αγγίζουν τις 6.000 λίρες), κάτι που οι Στέενκαμπ δέχτηκαν αμέσως, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Πάντως, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν το γεγονός ότι έπαιρναν χρήματα από τον δολοφόνο της κόρης τους, οι Στέενκαμπ είπαν ότι καταστράφηκαν οικονομικά διότι η Ρίβα ήταν εκείνη που τους στήριζε σε αυτό τον τομέα!

Η κατάθεση της όμορφης πρώην
Πάντως, άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Τρίτη στο δικαστήριο τον Πιστόριους, καθώς  κλήθηκε να καταθέσει η πρώην σύντροφός του, Σαμάνθα Τέιλορ



Μάλιστα, ο παραολυμπιονίκης έδειξε ξεκάθαρα στην ξανθιά κοπέλα -η οποία είχε καταθέσει εναντίον του- την δυσαρέσκειά του, αφού πέρασε από δίπλα χωρίς να την χαιρετήσει, ούτε καν να την κοιτάξει!

Τον περασμένο μήνα η πρώην σύντροφος του νοτιοαφρικανού είχε μιλήσει στην βρετανική εφημερίδα Mirror και είχε αποκαλύψει ότι φοβόταν πολύ τον «Blade Runner» καθώς την δάγκωνε και την χτυπούσε κατά τη διάρκεια της 18μηνης σχέσης τους.



«Με κλείδωνε στο σπίτι και έφευγε. Δεν είχα φαγητό, δεν είχα που να πάω, ήταν επικίνδυνα. Έλεγε ότι θα φύγει για μια ώρα και χανόταν όλο το βράδυ έχοντας κλειστό το κινητό του», είχε πει, σημειώνοντας πως ο Πιστόριους ήταν ζηλιάρης αλλά και πως την είχε απατήσει με τη  Ρίβα!



Σημειώνεται ότι η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε τον Σεπτέμβριο πως η πολιτική αγωγή δεν απέδειξε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης και τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ετυμηγορία που μπορεί να του επιφέρει ποινή έως και 15 χρόνια κάθειρξης.

Η ποινή του Πιστόριους θα ανακοινωθεί στα τέλη της εβδομάδας...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης