Ισλαμικό Κράτος: Πουλά ως σκλάβους γυναικόπαιδα των Γεζίντι και υπερηφανεύεται

Ισλαμικό Κράτος: Πουλά ως σκλάβους γυναικόπαιδα των Γεζίντι και υπερηφανεύεται

Παραδέχεται για πρώτη φορά με σαφήνεια ότι κρατά αιχμαλώτους και πως τους πουλάει ως σκλάβους

Ισλαμικό Κράτος: Πουλά ως σκλάβους γυναικόπαιδα των Γεζίντι και υπερηφανεύεται
Όχι μόνο προσέφερε ως «λάφυρα» στους μαχητές της γυναίκες και παιδιά της φυλής των Γεζίντι που αιχμαλωτίστηκαν στο βόρειο Ιράκ, αλλά η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος
υπερηφανεύεται κιόλας ότι αναβίωσε τη δουλεία!

Κι όμως, στην τελευταία έκδοση του περιοδικού των τζιχαντιστών «Dabiq», το Ισλαμικό Κράτος παραδέχεται για πρώτη φορά με σαφήνεια ότι κρατά αιχμαλώτους Γεζίντι και πως τους πουλάει ως σκλάβους.

Σε ένα άρθρο υπό τον τίτλο «Η αναγέννηση της δουλείας πριν από την ώρα της» το Ισλαμικό Κράτος γράφει ότι η υποδούλωση ανθρώπων που πιστεύεται ότι έχουν αποκλίνουσες θρησκευτικές πεποιθήσεις έδωσε και πάλι νόημα σε μια πλευρά της σαρία, του ισλαμικού νόμου.
Κλείσιμο

«Μετά την αιχμαλωσία τους, οι γυναίκες και τα παιδιά των Γεζίντι μοιράστηκαν μεταξύ των μαχητών του ΙΚ που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στο Σιντζάρ», αναφέρουν οι τζιχαντιστές και προσθέτουν ότι αυτή η υποδούλωση των «πολυθεϊστικών οικογενειών» είναι ίσως η πρώτη μετά την κατάργηση αυτού του νόμου της σαρία.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, οι μοναδικές άλλες γνωστές περιπτώσεις -όμως όχι τόσο σημαντικές- είναι εκείνη της υποδούλωσης των χριστιανών γυναικών και παιδιών στις Φιλιππίνες και τη Νιγηρία από τους μουτζαχεντίν των περιοχών αυτών.

Το «Dabiq» εξηγεί, μάλιστα, ότι «οι λαοί της Βίβλου» μπορεί να γλιτώσουν από τη σκλαβιά καθώς έχουν τη δυνατότητα είτε να πληρώνουν έναν κεφαλικό φόρο, τον αποκαλούμενο «τζίζια», είτε να εξισλαμιστούν, κάτι που όμως δεν ισχύει για τους Γεζίντι!

Πολλές εκατοντάδες Γεζίντι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας και η προέλαση των τζιχαντιστών στη χώρα αυτή, πριν από τέσσερις μήνες. Αξιωματούχοι των Γεζίντι και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησαν τον Αύγουστο ότι η μειονότητα απειλείται με γενοκτονία, ενώ την απειλή αυτή επικαλέστηκαν και οι ΗΠΑ ως έναν από τους λόγους των αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν εναντίον του ΙΚ.

Σημειώνεται ότι οι Γεζίντι, που στην πραγματικότητα είναι μονοθεϊστές, θεωρούνταν επί αιώνες «σατανιστές» από τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς και τους Εβραίους του Ιράκ παρόλο που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του διαβόλου...

Το άρθρο στο περιοδικό «Dabiq»






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης