Δεκάδες γυναίκες Γιαζίντι πουλήθηκαν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Δεκάδες γυναίκες Γιαζίντι πουλήθηκαν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Eξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ και έπειτα πουλήθηκαν για  να παντρευτούν με τη βία στη Συρία άνδρες της τζιχαντιστικής οργάνωσης

Δεκάδες γυναίκες Γιαζίντι πουλήθηκαν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους
Δεκάδες γυναίκες που ανήκουν στην θρησκευτική μειονότητα των Γιαζίντι, οι οποίες αιχμαλωτίστηκαν στο Ιράκ από το Ισλαμικό Κράτος, εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ και έπειτα «πουλήθηκαν» προκειμένου να παντρευτούν με τη βία στη Συρία άνδρες της τζιχαντιστικής οργάνωσης, κατήγγειλε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), το Ισλαμικό Κράτος, που σπέρνει τον τρόμο σε Ιράκ και Συρία, «μοίρασε στους μαχητές του 300 κορίτσια και γυναίκες της κοινότητας των Γιαζίντι που είχε απαγάγει από το Ιράκ τις τελευταίες αυτές εβδομάδες».

Όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση, μεταξύ των 300 γυναικών, τουλάχιστον 27 «πουλήθηκαν και παντρεύτηκαν» μέλη του Ισλαμικού Κράτους στις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ράκα και σε εκείνη στη Χασάκα», ενώ σημειώνει ότι κάθε γυναίκα πουλήθηκε έναντι 1.000 δολαρίων.

Κλείσιμο
Το OSDH δε βρίσκεται σε θέση να επιβεβαιώσει εάν οι υπόλοιπες γυναίκες επίσης πουλήθηκαν και παντρεύτηκαν, ενώ υπογράμμισε ότι θεωρούνται «αιχμάλωτες πολέμου».

Η οργάνωση σημείωσε ακόμη ότι πριν από τρεις εβδομάδες Άραβες και Κούρδοι αξιωματούχοι από την επαρχία Χασάκα είχαν προσπαθήσει να απελευθερώσουν αυτές τις γυναίκες προσφέροντας χρήματα στους τζιχαντιστές υπό το πρόσχημα ότι ήθελαν να παντρευτούν τις αιχμάλωτες όμως η εξτρεμιστική οργάνωση αρνήθηκε την πρόταση.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει «την πώληση γυναικών που αντιμετωπίζονται ως υλικά αγαθά».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης